Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka Družine – branje za poletne dni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 07. 2013 / 14:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova številka Družine – branje za poletne dni

Nova številka Družine – branje za poletne dni

P. Branko Cestnik v uvodniku piše o romarski pešpoti k sv. Jakobu v Kompostelo, dr. Drago Ocvirk pa se v komentarju sprašuje, ali bodo oaze nekoč cvetočega krščanstva med Nilom in Indom dokončno uničene.

V tokratni, 28. številki Družine, na naslovnici objavljamo poročilo z zlatomašnega slavja upokojenega koprskega škofa Metoda Piriha, na drugi strani pa si lahko preberete pridigo ljubljanskega nadškofa dr. Antona Stresa, ki jo je pripravil ob tej priložnosti. P. Branko Cestnik v uvodniku piše o največji evropski romarski pešpoti k sv. Jakobu v Kompostelo. Kot osebnost tedna, tokrat gre kar za celo skupino, predstavljamo mlade iz tretje generacije Slovencev v Argentini, ki so na povabilo Ministrstva za Slovence po svetu nastopili na prireditvi Dobrodošli doma. Dr. Drago Ocvirk se v komentarju sprašuje, ali bodo oaze nekoč cvetočega krščanstva med Nilom in Indom dokončno uničene. V objektiv smo ujeli kardinala Rodeta, ki je kot papežev legat v Slovaški Nitri s somaševanjem številnih duhovnikov obhajal slovesno bogoslužje ob 1150-letnici prihoda svetih bratov Cirila in Metoda na ozemlje Velike Moravske.

Strani Cerkve po svetu poročajo o papeževem obisku na Lampedusi in predstavljajo prvo okrožnico svetega očeta z naslovom Luč vere. Ob 50. Obletnici smrti božjega služabnika nadškofa Antona Vovka je na spominski slovesnosti na ljubljanskih Žalah nagovor pripravil ljubljanski nadškof dr. Anton Stres. V našem pogovoru pa tokrat predstavljamo še enega duhovnika, ki ga je obiskala bolezen. Franci Alič, nekdaj župnik v Šentvidu nad Ljubljano, po uspešnem zdravljenju prevzema vodenje župnije Sveti Duh pri Škofji Loki. Naša kolumnistka Urška Makovec razmišlja o zgledu papeža Frančiška, ki ga je svetu ponudil v prvih stotih dneh svojega papeževanja.

Na straneh Mladega vala boste izvedeli zanimive stvari o skriti moči glasbe in morda dobili namig, kako ravnati v primeru, če vas na ulici nekdo prosi za denar. Kot lahko preberemo na straneh vere in kulture, je Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasišne gimnazije zmagal na mednarodnem festivalu Summa Cum Laude na Dunaju, na predvečer tradicionalnega julijskega vseslovenskega srečanja v državnem zboru, na katerem se zberejo predstavniki Slovencev iz zamejstva in po svetu, pa sta v razprodani dvorani Slovenske filharmonije nastopila priznana pevska solista Bernarda in Marko Fink.

Izmed Slovencev, ki so si dom ustvarili po svetu, na straneh tednika Družina predstavljamo Dorotejo Oblak, zaslužno socialno delavko med našimi zdomci v Nemčiji. Na nedeljo Slovencev po svetu pa so v Zavodu sv. Stanislava priredili jubilejni, 20. tabor Slovencev po svetu, o katerem pišemo v tokratni številki.

Med kuharskimi nasveti boste našli slastne recepte s črnim ribezom, če se odpravljate na izlet v gore, pa boste z zanimanjem prebrali zapis o Dobrči. Pastoralni dokument Pridite in poglejte na zadnji strani tokrat predstavlja Društvo Skupnosti katoliške mladine, za konec pa se lahko, kot običajno, nasmejete šalam iz zakladnice Janeza Grila.


Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh