Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka Družine že vabi k branju!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 07. 2013 / 13:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova številka Družine že vabi k branju!

Nova številka Družine že vabi k branju!

Berta Golob v uvodniku piše, kako lahko kar najkoristneje preživimo poletni dopust, Janez Juhant pa v našem komentarju razmišlja o pobudi za odpravo oz. zmanjšanje zvonjenja.

V 29. številki našega tednika na naslovnici predstavljamo poletne oratorije, ki jih v počitniškem času prirejajo v številnih slovenskih župnijah, Berta Golob pa v uvodniku piše, kako lahko kar najkoristneje preživimo poletni dopust. Druga stran bralcem ponuja poročilo o srečanju Novega človeštva, družbenega izraza Marijinega dela. Kot osebnost tedna tokrat predstavljamo 'bisernega' mežnarja Franca Kalana, Janez Juhant pa v našem komentarju razmišlja o pobudi za odpravo oz. zmanjšanje zvonjenja.

Na straneh Cerkve po svetu predstavljamo novi motuproprij za prenovo vatikanskega kazenskega zakonika, iz Zagreba pa se oglaša p. dr. Tonči Trstenjak, ki piše o hrvaškem vstopu v Evropsko zvezo. V našem pogovoru smo dali besedo priznani slovenski glasbenici Angeli Tomanič. Rubrika kristjanov v javnosti v razmislek ponuja položaj javnih uslužbencev, ki doživljajo pritiske, če se udeležujejo 'nepravih' javnih slovesnosti.

Mladovalovci tokrat pišejo o med mladimi vse bolj priljubljenih tetovažah, predstavljajo skavtski tabor za družine na Kočevskem in prvi oratorij v angleškem jeziku pri nas. Na straneh vere in kulture boste izvedeli marsikaj zanimivega ob 30. obletnici smrti duhovnika in pesnika Gregorja Malija, s Štefanom Kržišnikom z Zavoda iskreni.net pa smo se pogovarjali o novem predlogu zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

Reportaža iz Grobelj predstavlja praznovanje 250. obletnice posvetitve župnijske cerkve sv. Mohorja in Fortunata, nekaj prispevkov pa je namenjenih zlatim mašam letošnjih jubilantov. Preberete lahko tudi, kakšen uspeh so na letošnji maturi dosegli dijaki škofijskih gimnazij.

Dodatna stran kristjanov v javnosti nam v branje ponuja seznam zahtev, s katerimi želi Civilna družba za pravično Slovenijo vzpostaviti temeljni vrednostni sistem, na katerem bi lahko Slovenija izšla iz kriznih razmer. Naši telesni hrani pa sta namenjena domiselna recepta za 'veličastni slaščici' iz jagodičja.

Na straneh razvedrila tokrat v pogovoru predstavljamo naravoslovnega fotografa Marka Masterla, ki je preko revije National Geographic ime Slovenije in predvsem svoje rodne Kočevske ponesel po vsem svetu. Njegovi portreti rastlin v teh dneh krasijo tropski rastlinjak v ljubljanskem Botaničnem vrtu.

Prijazno povabljeni k branju!


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh