Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka revije Beseda med nami

Objava: 07. 11. 2014 / 14:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova številka revije Beseda med nami

Novembrski esej nosi naslov Kraljestvo ljubezni, podnaslov pa je Jezus je kralj, ki mu ni para. Tudi Cerkev ima svoje bogoslužno leto.
»Tokratna Beseda nas uvaja v konec cerkvenega leta in advent. Posebej zgovorna sta oba eseja. Prav za praznik Kristusa Kralja pa je tokrat posebej zgovoren,« zapiše v uvodu urednik Franci Petrič. V nadaljevanju predstavi Jezusovo kraljestvo: To je »kraljestvo resnice in življenja, svetosti in milosti, pravičnosti, miru in ljubezni«.

Novembrski esej nosi naslov Kraljestvo ljubezni, podnaslov pa je Jezus je kralj, ki mu ni para. Tudi Cerkev ima svoje bogoslužno leto. »Začne se z adventom, konča pa zelo primerno novembra z nedeljo Kristusa Kralja. Praznik Kristusa Kralja kot vrhunec bogoslužnega leta vsebuje vse, kar smo praznovali skozi vse leto: Jezusovo rojstvo, njegovo trpljenje in smrt, njegovo veličastno vstajenje in njegov dar Cerkve … Jezus, vstali Gospod, ima vso oblast nad zgodovino.« Jezusu naj bi prepustili oblast tudi nad svojim življenjem. Kakšen kralj je torej? Dotika se vsakogar izmed nas in nam daje večji delež svojega življenja in milosti. Naj se tega zavedamo ali ne, Jezus ves čas posreduje v našem življenju, v drobnih in velikih stvareh. V vseh teh dogodkih ima v mislih samo en cilj. Rad bi bil blizu svojemu ljudstvu. Kateri drug kralj je na križu daroval svoje življenje za svoje ljudstvo? Adventni esej z naslovom Ljubezen rodi ljubezen govori, zakaj se je Beseda učlovečila. Ljubezen staršev do otrok je le senca ljubezni, ki jo ima Bog do nas. Ustvaril nas je iz nič. Ustvaril je svet. Dal nam je bližnje. Vsak dan nas obsipa z darovi. Obljubil nam je, da bo vedno z nami. »Ko se bomo torej v letošnjem adventu ozirali na Dete Jezusa v jaslih, se spomnimo, da je ta otrok največji dar, kar smo jih kdaj prejeli.« V »pričevanju svetosti« pa v članku Therese Boucher z naslovom Stari starši, polni milosti spoznavamo nauke Marijinih staršev, svetih Joahima in Ane. Lahko se npr. vprašamo, kako sta se Ana in Joahim odzvala na Marijino nosečnost in ali sta bila takrat sploh še živa. »Ker Joahima in Ano častimo kot svetnika, lahko domnevamo, da ju je tako kot Jožefa vodil Sveti Duh k pravilnemu sklepu in da sta Marijo podprla pri pogumni privolitvi. Toda gotovo sta potrebovala nekaj časa, da sta se privadila temu nepričakovanemu razvoju dogodkov.« Izziv Marijine nosečnosti tudi nas nagovarja, da se vprašamo: Sem pripravljen prilagoditi svoje življenje, da bom v letošnjem adventu sprejel Jezusa?



Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh