Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka revije Božje okolje: Najlepše molitve

Objava: 20. 12. 2004 / 12:59
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2021 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova številka revije Božje okolje: Najlepše molitve

V novi številki revije Božje okolje najdemo najlepše molitve iz dveh stoletij krščanstva <br>Imeniten uvod v številko, posvečeno najlepšim molitvam, pomeni daljši <b>pogovor z nadškofom Alojzom Uranom</b> o molitvi

V novi številki revije Božje okolje najdemo najlepše molitve iz dveh stoletij krščanstva po izboru uredništva: od cerkvenih očetov, sv. Avguština, Gregorija Nazianškega, sv. Klare, sv. Tomaža Akvinskega ... do sv. Terezije iz Lisieuxa, sv. Favstine Kowalske in matere Terezije. Nekatere molitve so bolj znane, kot je Spomni se premila Devica izpod peresa sv. Bernarda, Vzemi, Gospod, in sprejmi sv. Ignacija, ali pa Hvalnica stvarstva sv. Frančiška Asiškega, druge pa bodo bralci imeli priložnost odkriti. Kot je v uvodniku zapisal urednik Marjan Pogačnik, je za vse molitve značilno, da iz njih diha ljubezen do Boga in da nam lahko pomagajo odkrivati in vstopati v bližino z Bogom. Molitve so opremljene z lepimi fotografijami.


več

Imeniten uvod v številko, posvečeno najlepšim molitvam, pomeni daljši pogovor z nadškofom Alojzom Uranom o molitvi: v njem govori o molitvi v otroških letih, o tem, kaj mu molitev pomeni danes, ali mu je kakšen molitven način ali kakšna molitev posebej blizu, kako je molitev vpeta v njegov dan, kdaj mu molitev privre iz srca in je še posebej intenzivna, ali mu je kdaj tudi težko moliti, ali je njegova molitev, odkar je nadškof, kaj drugačna, kaj takrat, ko imamo občutek, da naša molitev ni uslišana ... V tem zanimivem pogovoru, v katerem je nadškof Uran precej oseben, pa lahko beremo tudi o vlogi Slovenije pri duhovni prenovi Evrope v prihodnjih letih. Ob koncu novega Božjega okolja pa zanimiv članek o tem, kako je molila in kaj je molitev pomenila materi Tereziji.

Vsaki številki revije Božjega okolja je priloženo darilce, in sicer naprstni rožni venec.

Ta številka revije bo nedvomno lahko tudi lepo božično ali novoletno darilo.
Letna naročnina na Božje okolje tudi v letu 2005 znaša 4500 tolarjev. Revijo je mogoče naročiti po tel. 01/ 36-02-829 ali na www.druzina.si.


NAROČAM

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh