Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova Zelandija vnovič premagala koronavirus

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 10. 2020 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2020 / 09:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova Zelandija vnovič premagala koronavirus

Premierka Jacinda Ardern napovedala sprostitev ukrepov za zajezitev novega koronavirusa v Aucklandu.

Foto: Pixabay

Predsednica novozelandske vlade Jacinda Ardern je danes dejala, da je Nova Zelandija »znova premagala virus«, poroča STA. Ob tem je napovedala sprostitev ukrepov za zajezitev novega koronavirusa v Aucklandu, kjer so se epidemiološke razmere umirile.

Kot je pojasnila premierka Ardernova, so prebivalci Aucklanda in Nove Zelandije upoštevali načrt, ki je že dvakrat deloval, in tako so virus v tej otoški državi znova premagali. Konec letošnjega maja se je zdelo, da je virus v Novi Zelandiji izkoreninjen, saj ob strogi karanteni za celotno državo kar 102 dneva niso zabeležili krajevnega prenosa virusa.

Avgusta pa se je v največjem novozelandskem mestu Auckland znova pojavilo žarišče okužb z novim virusom. Oblasti so se odločile za uvedbo stroge karantene za 1,5-milijonsko mesto, ki je trajala skoraj tri tedne. V Aucklandu novega primera okužbe niso zabeležili zadnjih 12 dni. Ardernova je danes povedala, da je virus pod nadzorom, in tako se bo mesto v pridružilo preostalemu delu države na najnižji stopnji nevarnosti za okužbo na štiristopenjski lestvici.

V državi s petimi milijoni prebivalcev so doslej zabeležili manj kot 1.900 primerov okužb z novim virusom in 25 smrtnih žrtev koronavirusne bolezni 19. Danes imajo 40 aktivnih okužb.

Ardernova, ki jo 17. oktobra čakajo parlamentarne volitve, pri tem svari, da uspeh ni samoumeven: izpostavila je zmanjšanje števila uporabnikov aplikacije za sledenje stikom okuženih in upad števila opravljenih testov na novi koronavirus.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh