Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi avstrijski kancler je dejavni katoličan

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 10. 2017 / 13:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi avstrijski kancler je dejavni katoličan

Sebastian Kurz ne skriva svoje vernosti.

»Nedeljsko mašo sem obiskal v cerkvi v Gatterhölzlu, kjer sem bil tudi krščen«, je v nedeljo, ko so v sosednji Avstriji volili novo vlado, za medije izjavil novi kancler Sebastian Kurz. Za kaj je tistega dne molil, javnosti ni zaupal: »Vera je osebna stvar.« S Sebastianom Kurzem je Avstrija po dolgih letih za zveznega kanclerja dobila dejavnega katoličana. Kurz, ki je na tem področju doživel osebno spreobrnjenje, v zadnjih letih iz svoje vere ni delal nobenih skrivnosti.



V pogovoru za dunajski časnik Wiener Kirchenzeitung je Kurz pred tedni ne vprašanje, ali vera igra kakšno vlogo v njegovem osebnem življenju in ali obiskuje sveto mašo, takole odgovoril: »Vera ima v mojem življenju pomembno vlogo. Zaradi svojega dela imam žal pogosto premalo časa, da bi redno obiskoval sveto mašo, zelo veliko pa mi pomeni, da grem ob večjih praznikih k maši skupaj z družino. Tudi doma, pri starših, so bile vera in krščanske vrednote vedno zelo pomembne.«

31-letni politik se denimo na Dunaju vsako leto udeleži telovske procesije. Precej pozornosti je zbudila tudi njegova udeležba pri pohodu za Jezusa na Dunaju leta 2016. Njegov socialistični politični nasprotnik Christian Kern se je takrat demonstrativno udeležil parade istospolno usmerjenih.

Pomembno vprašanje je za Kurza vedno predstavljalo tudi prizadevanje za preganjane kristjane. Trdno je prepričan, da so kristjani po svetu najbolj preganjana skupina. Kot avstrijski zunanji minister se je osredotočal na prizadevanja za njihovo zaščito.

Vir: kath.net
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh