Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi celjski škof je dr. Stanislav Lipovšek

Objava: 15. 03. 2010 / 11:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi celjski škof je dr. Stanislav Lipovšek

Stanislav Lipovšek


Papež Benedikt XVI. je v ponedeljek, 15. marca 2010, za novega celjskega škofa imenoval dosedanjega župnika mariborske stolne župnije sv. Janeza Krstnika, msgr. dr. Stanislava Lipovška. Sedež celjske škofije je bil izpraznjen z imenovanjem celjskega škofa msgr. dr. Antona Stresa za nadškofa pomočnika (episcopum coadiutorem) 31. januarja 2009.

Novoimenovani škof Lipovšek bo škofovsko posvečenje prejel v soboto, 24. aprila 2010, v celjski stolni cerkvi sv. Danijela.




Pozdrav novoimenovanega celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška

Ob imenovanju za škofa v Celju je moja prva misel zahvala. Zahvala Bogu, ki me je poklical v duhovniško in sedaj še v škofovsko službo. Zahvala g. apostolskemu nunciju in po njem svetemu očetu, papežu Benediktu XVI. za zaupanje, s katerim me je poklical v to službo.

Po svojih skromnih močeh se želim z vsem srcem in vso močjo posvetiti in vključiti v delo, ki ga obsega škofovska služba v krajevni Cerkvi, služba za blagor Božjega ljudstva v celjski škofiji.

V tem trenutku želim pozdraviti duhovnike, redovnike, redovnice, diakone, bogoslovce in vse vernike celjske škofije in z njim vse ljudi, ki v srcu dobro mislijo. Veselim se škofovske službe v celjski škofiji, s katero me veže toliko prijateljskih vezi, ki so povezane z mojo rojstno župnijo Vojnik in z mojim dušnopastirskim delom, ki sem ga kot novomašnik začel v celjski župniji, v takratni opatijski cerkvi, sedaj stolni cerkvi sv. Danijela.

Moja hvaležna misel se v tem trenutku ustavi pri Mariborčanih, kjer sem dušnopastirsko deloval štiriintrideset let, od tega osemindvajset let v stolni župniji, v Slomškovi stolnici v Mariboru. Razumljivo, da slovo ne bo lahko.

Dobro se zavedam, da nova služba presega moje moči, vendar sem prepričan in v to globoko verujem, da je Gospod z menoj, on, ki daje rast in blagoslov našemu delu. Z nami je Božja Mati Marija, ki jo v celjski škofiji že stoletja častijo na mnogih krajih, posebej v škofijskem marijanskem svetišču v Petrovčah, na Sladki gori, na Svetih gorah in drugod. Z nami je sveti škof Maksimilijan in bl. škof Anton Martin Slomšek, glavni zavetnik celjske škofije, ki nas vse navdihuje s svojo pastoralno karizmo in tudi meni daje pogum in zaupanje, da lahko v tem trenutku rečem: »Hvala ti Gospod, da si me poklical. Tukaj sem, pripravljen izpolniti Tvojo voljo.«

msgr. dr. Stanislav Lipovšek


Portret - dr. Stanislav Lipovšek


100315 - Stanislav Lipovsek - zivljenjepis.doc

Škofija Celje
Cerkev v Sloveniji

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh