Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi dekani in prodekani v Škofiji Novo mesto

Za vas piše:
J. P.
Objava: 21. 09. 2023 / 06:14
Oznake: Duhovnik, Škof, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2023 / 08:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi dekani in prodekani v Škofiji Novo mesto
Z leve: Dejan Pavlin, Jože Pibernik in Damjan Štih. FOTO: Lojze Grčman, Ivo Žajdela in osebni arhiv

Novi dekani in prodekani v Škofiji Novo mesto

Kot so sporočili s Škofije Novo mesto, je z letošnjim avgustom s premestitvijo prenehal mandat dekanu in prodekanu Dekanije Trebnje, s septembrom pa je potekel petletni mandat dekanu in prodekanu Dekanij Kočevje in Žužemberk.

Dekane in po območnem pravu tudi prodekane imenuje krajevni škof. Skladno s sklepom seje dekanov 24. marca lani dekana in prodekana imenuje škof po predhodnem postopku posvetovanja, ki poteka na seji dekanijskih duhovnikov v navzočnosti škofa ali generalnega vikarja.

Posvetovanje v navzočnosti generalnega vikarja

Posvetovanje v vseh treh dekanijah je potekalo v navzočnosti generalnega vikarja v sredo, 6. septembra 2023. Kot so še sporočili z Novomeške škofije, je škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje po posvetovanju, molitvi in premisleku imenoval naslednje dekane in prodekane:

Dekanija Kočevje

V Dekaniji Kočevje je bil za dekana imenovan dosedanji prodekan, župnik Župnije Kočevje Damjan Štih (namesto Jožeta Milčinoviča), za prodekana pa župnik Župnije Stara Cerkev Sašo Kovač.

Dekanija Trebnje

V Dekaniji Trebnje je bil za dekana imenovan dosedanji prodekan, župnik Župnije Trebnje Jože Pibernik (namesto Klavdia Peterce), za prodekana pa župnik Župnije Mirna Robert Hladnik.

Dekanija Žužemberk

V Dekaniji Žužemberk pa je bil za dekana imenovan župnik Župnije Krka Dejan Pavlin (namesto Franca Vidmarja), za prodekana pa župnik Župnije Dobrnič Miloš Košir.

Božji blagoslov in Marijino varstvo

»Novim dekanom in prodekanom želim Božjega blagoslova in Marijinega varstva,« jih je na pot pospremil škof Andrej Saje.

Kupi v trgovini

Razprodano
Tri četrt tisočletja pražupnije Škocjan pri Turjaku
Monografije
44,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh