Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi direktor UKC Maribor Anton Crnjac prevzel posle

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 06. 2021 / 12:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2021 / 12:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi direktor UKC Maribor Anton Crnjac prevzel posle

Novi direktor UKC Maribor Anton Crnjac prevzel posle

»Novo nalogo prevzemam z velikim spoštovanjem do bolnikov in zaposlenih.«

Novi generalni direktor UKC Maribor dr. Anton Crnjac. FOTO: UKC Maribor.


»UKC Maribor je vrhunska ustanova s številnimi odličnimi zaposlenimi, ki so predani svojemu delu.« S temi besedami je začel današnjo uvodno predstavitev novi direktor te zdravstvene ustanove dr. Anton Crnjac, ki je bil v preteklosti tudi že strokovni direktor bolnišnice. Crnjac je na mestu generalnega direktorja zamenjal Vojka Flisa, ki mu je v soboto potekel mandat.

Bolnikom prijaznejša in dostopnejša bolnišnica

Crnjac je svoj program dela strnil v več ključnih projektov pod skupnim imenom »Bolnikom prijaznejša in dostopnejša bolnišnica«. Ta vključuje večjo dostopnost do informacij, boljšo urejenost bolnišnice, boljše pogoje bivanja bolnikov, temeljito analizo čakalnih seznamov in njihovo krajšanje, ureditev okolice in vstopnih mest.

»Velik poudarek pa bom dajal komunikaciji, tako z bolniki kot njhovimi svojci. Bolnika postavljam v središče našega dogajanja. Ne nazadnje pa je tudi ustanova, ki je posloven objekt.«


Anton Crnjac: »Velik poudarek bom dajal komunikaciji, tako z bolniki kot njihovimi svojci.« FOTO: UKC Maribor.

Digitalizacija, skrb za kadre, nove naložbe

Crnjac je poudaril, da je v zadnjih letih pogrešal nove naložbe in med drugim napovedal selitev pljučnega oddelka, izgradnjo negovalne bolnišnice, velike potrebe so tudi na področju patologije in pedopsihiatrije ter centralnega operacijskega bloka urgentnega centra.

»Na področju naložb dajem prednost izgradnji onkologije. Smo onkološki center, ki pokriva približno 40 % potreb onkoloških bolnikov. Tovrstne bolnike pa obravnavamo na 13 bolniških posteljah. To je nedopustno, če hočemo kakovostno delati,« je poudaril novi prvi mož mariborske zdravstvene ustanove.


Na včerajšnji dan so imeli v UKC Maribor v oskrbi 22 covidnih pacientov. Vir: UKC Maribor.

Število covidnih bolnikov počasi pada

Razveseljiv je podatek, da število covidnih bolnikov v mariborskem kliničnem centru pada. 10. junija so jih imeli v oskrbi 40, včeraj pa 22, od tega osem na intenzivnem zdravljenju.

»Situacija se bistveno izboljšuje, tako na državni ravni kot na ravni posameznih bolnišnic. Smo pa previdni. Prihaja jesen. Želimo si, da bi bilo covidnih bolnikov in težkih hospitalizacij čim manj. Bodimo pripravljeni, kot da stanje ne bo tako rožnato, kot kaže zdaj,« pravi Crnjac.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh