Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi poveljnik švicarske garde: četa ostaja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 02. 2015 / 08:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi poveljnik švicarske garde: četa ostaja

Christoph Graf zagotavlja, da obstoj gardistov ni ogrožen.

Obstoj papeške švicarske garde po besedah njenega novega poveljnika, 53-letnega Christopha Grafa, nikakor ni ogrožen. Papež Frančišek se za četo izjemno zanima in »tudi približno ne razmišlja«, da bi jo ukinil, je Graf v začetku tedna povedal v pogovoru za Radio Vatikan. Mediji so pred tem ugibali, ali je z odhodom prejšnjega poveljnika Daniela Anriga ogrožen tudi obstoj garde. Graf, ki je član gardistov od leta 1987 in je doslej nosil čin podpoveljnika, je bil minulo soboto slovesno imenovan za 35. poveljnika 110-članske papeške čete.



Graf se je papežu zahvalil za zaupanje. »Lahko rečem, kako ponosen in srečen sem, da mu smem služiti kot gardist«, je povedal v radijskem pogovoru. Svojega predhodnika Anriga Graf po lastnih besedah »izjemno ceni«. Anrig je v šestih letih poveljevanja švicarski gardi med drugim opazno spremenil področji rekrutiranja in izobraževanja gardistov.

Kot novega poveljnika švicarske garde, ki že od leta 1506 skrbi za varnost papežev, so ga gardisti zelo prisrčno sprejeli, je še povedal Graf. V svojem govoru ob nastopu novega položaja je dejal, da lahko »le s skupno molitvijo in z zaupanjem v našega Gospoda Jezusa Kristusa uspemo zagotoviti lepo prihodnost papeški švicarski gardi«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh