Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi vatikanski državni tajnik: Razprava o celibatu je mogoča

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 09. 2013 / 06:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi vatikanski državni tajnik: Razprava o celibatu je mogoča

Novi vatikanski državni tajnik: Razprava o celibatu je mogoča

Po besedah Pietra Parolina 'celibat ni cerkvena dogma in se o njem lahko razpravlja'.

Prihodnji vatikanski državni tajnik Pietro Parolin je razpravo o obvezujočem celibatu za duhovnike označil kot 'možno'. Celibat 'ni cerkvena dogma in o njem se lahko razpravlja', je po navedbah italijanskega časnika 'Corriere della Sera' izjavil Parolin. Poleg zvestobe Božji volji in zgodovini Cerkve je potrebna tudi 'odprtost do znamenj časov', kamor pa po Parolinovih besedah sodi tudi pomanjkanje duhovnikov.

58-letni cerkveni diplomat, ki prihaja iz Italije, bo 15. oktobra nastopil položaj vatikanskega državnega tajnika, drugega najpomembnejšega položaja v katoliški Cerkvi. Parolin je bil od leta 2009 apostolski nuncij v Venezueli, odslej pa bo kot najvišji sodelavec papeža Frančiška pristojen za usklajevanje rimske kurije, torej cerkvenih uradov v Vatikanu, in vatikanske diplomacije.

Parolin je glede celibata povedal, da se o tovrstnih temah lahko razpravlja in 'razmišlja o morebitnih posameznih spremembah'. Te pa morajo biti 'v službi edinosti in v skladu z Božjo voljo'. Duhovniški celibat je izročilo, ki sega v prva stoletja krščanstva. Ne moremo preprosto reči, da ga je 'povozil čas', je pojasnil nadškof.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh