Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi zračni napadi na več ukrajinskih mest

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 30. 07. 2022 / 14:53
Oznake: Nemiri, Svet, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2022 / 16:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi zračni napadi na več ukrajinskih mest
Vojna med Rusijo in Ukrajino traja že pet mesecev in en teden. FOTO: Pixabay

Novi zračni napadi na več ukrajinskih mest

Rusija je z zračnimi napadi danes ciljala na več ukrajinskih mest. V Harkovu na severovzhodu je izstrelek zadel šolo, na jugu države je v Mikolajivu umrla najmanj ena oseba, potem ko so rakete zadele dve stanovanjski stavbi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Župan Mikolajiva Oleksandr Sienkevič je poročal o raketnem napadu, ki je uničil dve stanovanjski stavbi. Ena oseba je umrla, še šest jih je bilo ranjenih, je zapisal na Telegramu.

V zadnjih tednih je Mikolajiv, ki je največje urbano središče pod nadzorom ukrajinskih sil v bližini frontne črte v regiji Herson, kjer je ukrajinska vojska v zadnjih dneh sprožila protiofenzivo, skoraj vsakodnevno tarča ruskih napadov. 

V petek je v napadu nedaleč od avtobusne postaje tam umrlo sedem ljudi. 

V drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov so rakete medtem v napadu danes zjutraj uničile del izobraževalne ustanove, so sporočile tamkajšnje oblasti. Požar, ki je izbruhnil, so pogasili, o žrtvah zaenkrat ne poročajo. O napadu poročajo tudi iz mesta Slovjansk, kjer je bila poškodovana avtobusna postaja, a tudi od tam ni poročil o žrtvah. 

Trajekti nadomestili mostove

Britansko ministrstvo za obrambo sicer v rednem dnevnem poročilu ugotavlja, da so ruske sile v Hersonu najverjetneje vzpostavile dva pontonska mosta in sistem prevozov s trajekti, s čimer so nadomestile v nedavnih napadih porušene mostove.

Ukrajinske sile so namreč v minulem tednu v predmestju Hersona delno uničile most Antonivski prek reke Dneper, ki je ključen za oskrbovanje, saj edini povezuje mesto z južnim bregom Dnepra in preostalim delom regije Herson.

.

Nalaganje
Nazaj na vrh