Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo vodstvo šolskih sester de Notre Dame

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 14. 03. 2022 / 13:49
Oznake: Cerkev, Slovenija, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.03.2022 / 13:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novo vodstvo šolskih sester de Notre Dame
Sestra Magda Burger, sestra Karmen Balgač in sestra Alenka Žibert. FOTO: Arhiv skupnosti

Novo vodstvo šolskih sester de Notre Dame

Šolske sestre de Notre Dame so imele v četrtek, 10. marca, v Ilirski Bistrici volilni provincialni zbor, ki ga je vodila generalna predstojnica s. Roxanne Schares.

»Provincialni zbor slovenske province šolskih sester de Notre Dame sestavljajo voljene delegatke province. Njegova redna naloga je, da pomaga provincialnemu vodstvu pri iskanju vizije življenja in delovanja članic province na določenem območju – v našem primeru v Sloveniji,« pojasnjuje s. Magda Burger, provincialna svetovalka. 

Provincialni zbor vsake štiri leta 

»Vsake štiri leta pa se zbere volilni provincialni zbor, kjer delegatke izmed prej predlaganih imen sester iz province izvolijo tri, ki oblikujejo provincialni svet. Provincialna predstojnica s svojima svetovalkama ima predvsem dolžnost, da skrbi za edinost v provinci, za izpolnjevanje sklepov in določil generalnega vodstva in tudi da vodi sestre province v duhu klica časa v družbi in Cerkvi. Obe svetovalki sta provincialni predstojnici v pomoč in oporo pri njenem delu. Volilnemu zboru vedno predseduje generalna predstojnica s svojo svetovalko,« še pove s. Magda. 

V hvaležnosti za razpoložljivost novoizvoljenih sester prosimo za molitveno podporo njihovega dela ter za služenje notredamskih sester v Cerkvi na Slovenskem. (Magda Burger)

Letos so se sestre v ta namen zbrale v Ilirski Bistrici od 10. do 13. marca, kjer sta jim sestri Roxanne Schares in Carolyn Anyega pomagali pri razločevanju in iskanju tistih sester, ki bodo na najprimernejši način skušale zedinjevati sestre province in jim pomagale pri iskanju ter izpolnjevanju Božje volje med ljudstvom. 

Za naslednja štiri leta so tako izvolile s. Karmen Balgač za provincialno predstojnico in njeni svetovalki: s. Magdo Burger in s. Alenko Žibert


Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh