Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako dobro začeti postni čas? [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 01. 03. 2022 / 17:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 14:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako dobro začeti postni čas? [VIDEO]
Sestra Anja Walaszek. FOTO: Zajem zaslona Youtube

Kako dobro začeti postni čas? [VIDEO]

Nasveti sestre Anje Walaszek, kako kakovostno preživeti postni čas.

Ste se kdaj vprašali, v katero smer zaviti? Kako živeti, da bi postajali vedno boljši človek? Eno izmed obdobij, ko se taka in podobna vprašanja še bolj izkristalizirajo, je postni čas. 

Za nas kristjane je izhodiščna točka za uspešno preživet postni čas ponižnost. Na duhovni poti nas namreč pogosto napadajo skušnjave. Ena izmed njih je lahko misel, da se da doseči uspeh brez trpljenja. V boj s to skušnjavo se moramo zato podati ponižnih src. 

»Potrebno je ozavestiti, da Bogu ne zadostujejo naša dobra dela. Bog si želi, da ti in jaz postaneva Božje delo,« je prepričana sestra Anja. 

Zato je zelo koristno, da se ob začetku postnega časa razbremenimo naših napak in grehov ter gremo k sveti spovedi. 

V postnem času ne gre za mirovanje, ampak za rast v ljubezni. FOTO: Pexels

Poleg tega pa si v postnem času vzemimo tudi kakšen trenutek za prebiranje Božje besede. Molitev in premišljevanje Božje besede nam bosta dala nov zagon in novo moč za služenje. 

Pomembna pa je tudi rast

Sveto pismo večkrat govori o rasti. Rast je vpisana v naravo človeka, telo mora rasti – enako je z ljubeznijo in vero. Če je namreč ljubezen prava, se ne more zadovoljiti z vedno enakim stanjem. V postnem času torej ne gre za mirovanje, ampak za rast v ljubezni. 

Bojišče, zdravilišče in vzletišče 

»Postni čas je bojišče, ko se borimo za resnico in za spoznanje resnice. Postni čas je zdravilišče, ko se pustimo negovati Božji milosti, da zdravi naše rane. In postni čas je hkrati vzletišče, ko se pustimo voditi Svetemu Duhu, da nas vodi po svoji volji in načrtih,« slikovito opisuje ta čas milosti sestra Anja. 

V videoposnetku, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi, sestra Anja z nami podeli tudi nekaj misli, ki so jih o postnem času zapisali sv. Terezija Avilska, sv. Frančišek Asiški ter blaženi Charles de Foucauld. 


Nalaganje
Nazaj na vrh