Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašnik Boštjan Dolinšek

Za vas piše:
U.
Objava: 27. 06. 2021 / 11:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2021 / 15:44
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Novomašnik Boštjan Dolinšek

Novomašnik Boštjan Dolinšek
25-letnik iz župnije sv. Benedikta v Stranjah je za novomašno geslo izbral besede »Nič brez Njega!«.

Novomašnik Boštjan Dolinšek z mamo Brigito. FOTO: Tatjana SplichalEden od letošnjih sedmih novomašnikov, Boštjan Dolinšek, je star 25 let in prihaja iz župnije svetega Benedikta v Stranjah pri Kamniku. Njegovo družino v pogovoru predstavljamo v novomašni Naši družini (26-27/2021).

In zakaj je za novomašno geslo izbral besede »Nič brez Njega!«?

»Na prvih duhovnih vajah v Rimu me je zelo nagovorilo 15. poglavje Janezovega evangelija, kjer Jezus dopoveduje učencem, da ni življenja, če niso povezani z njim. In ta misel mi je zadnja leta neprestano izpraševala vest. Tako sem za novomašno geslo izbral besede: Nič brez Njega, ki me vsak dan znova vabijo, naj kakor mladika pijem sok, ki se pretaka po trti. Edinole če bo v meni Kristusov sok, bom verodostojna priča drugim, sicer bom nekoristen in se lahko samo še posušim in odmrem. Boga prosim, da bi drugim kot Kristusov duhovnik vedno uspel prinašati samo njega. Več človeštvo ne potrebuje.

Ne glede na to, kje bom, ne želim drugega, kot vedno klicati v spomin, da mladika lahko obrodi sad samo takrat, ko je sama povezana s trto.«
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Novomašnik, bod' pozdravljen!

Novomašnik Simon Lampreht

Novomašnik br. Jurij Slamnik

Novomašnik Jakob PIletič

Nalaganje
Nazaj na vrh