Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašnik Peter Čemažar

Za vas piše:
U.
Objava: 28. 06. 2021 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2021 / 10:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novomašnik Peter Čemažar
Peter Čemažar. FOTO: Tatjana Splichal.

Novomašnik Peter Čemažar

Prešinila me je misel: »Peter, kaj, če bi pa ti postal duhovnik.«

V nadaljevanju je predstavljeno novomašno geslo, ki si ga je Peter Čemažar izbral ob začetku svoje duhovniške poti. Njegovo celotno življenjsko zgodbo si preberite v novi številki tednika Družina (26/2021).

»Gospod, h komu naj gremo?«

Moj zavetnik sveti Peter izreče te besede, ko Jezus vpraša apostole, ali ga hočejo tudi oni zapustiti in oditi. Pred temi besedami je namreč poglavje o pomnožitvi kruha in Jezusov evharistični govor, da je on resnični kruh življenja, ki je prišel iz nebes, da brez njega ne moremo živeti.

Množici ljudi, ki ga posluša, je to pretežko, zato odidejo, čeprav so ga prej hoteli postaviti za kralja. Niso mogli sprejeti, da se nam Jezus zares sam daje v hrano, da nam daje svoje telo in kri kot resnični kruh za življenje sveta.

Peter na vprašanje, ali hočejo tudi dvanajsteri oditi, odgovori v imenu vseh, da ne morejo iti k nikomur drugemu, ker ima le Jezus besede večnega življenja. Tako v apostolu Petru vidim velik zgled, saj se v trenutkih, ko vsi drugi odhajajo, obrne h Gospodu in izpove svojo vero in zaupanje vanj. V nikomer drugem ni rešitve. On edini ima besede večnega življenja. Tudi za današnji čas.


Preberite še: 
- Novomašnik, bod' pozdravljen!
- Novomašnik Simon Lampreht
- Novomašnik Jakob Piletič
- Novomašnik Boštjan Dolinšek
- Novomašnik br. Jurij Slamnik 

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh