Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

NPM: »Trudila se bom biti predsednica vseh.« Logar: »Smo na začetku nečesa velikega.«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 11. 2022 / 06:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2022 / 07:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
NPM: »Trudila se bom biti predsednica vseh.« Logar: »Smo na začetku nečesa velikega.«
»Sloveniji sva dokazala, da se da spoštljivo komunicirati, kar ljudje tudi pričakuje od državnikov, od politikov. Slovenija potrebuje takšne ljudi, takšne politike.« FOTO: Daniel Novakovič/STA

NPM: »Trudila se bom biti predsednica vseh.« Logar: »Smo na začetku nečesa velikega.«

Novoizvoljena slovenska predsednica dr. Nataša Pirc Musar je po rokovanju s protikandidatom Anžetom Logarjem v medijskem središču napovedala, da bo garala za temeljne človekove in ustavne pravice ter demokracijo.

Po 99,99 % preštetih glasov je ime Nataše Pirc Musar obkrožilo 478.399 oziroma 53,86 %, ime Anžeta Logarja pa 409.761 oziroma 46,14 % volivk in volivcev. Danes bodo že preštetim glasovom prišteli še glasovnice po pošti iz Slovenije, ki pa izidov bistveno ne morejo spremeniti. Čez teden dni bodo znani še rezultati glasovanja iz tujine, novoizvoljena predsednica pa bo petletni mandat nastopila 23. decembra letos.

Slovenija potrebuje takšne politike

Nataša Pirc Musar se je zahvalila vsem volivkam in volivcem, zlasti tistim, ki so glasovali zanjo, ter čestitala Anžetu Logarju in mu želela srečno na nadaljnji poti. »Sloveniji sva dokazala, da se da spoštljivo komunicirati, kar ljudje tudi pričakujejo od državnikov, od politikov. Slovenija potrebuje takšne ljudi, takšne politike,« je poudarila zmagovalka in napovedala, da se bo trudila biti predsednica vseh.

Že dolgo ni bilo toliko pozitivizma v slovenski politiki. Velika množica nas je jasno in glasno sporočila, da je sodelovanje edina prava poti za našo prihodnost. (dr. Anže Logar)

29. ženska na čelu držav članic OZN

Potrudila se bo tudi, da se bo politika poenotila o strateških temah. »Želim si, da Slovenija postane država, v kateri bodo mladi želeli ostati, v kateri bodo starejši preskrbljeni in slišani, v kateri se bomo bolj zavedali, da nas čakajo hudi časi zaradi podnebnih sprememb,« je dodala Pirc Musarjeva, ki bo postala 29. ženska na čelu držav članic OZN in se želi takoj priključiti globalnemu ženskemu forumu voditeljic držav sveta.

Razlike ne smejo biti ovira

Čestital ji je tudi izzivalec Anže Logar in ji zaželel, da bo delovala povezovalno in bo predsednica vseh. »V interesu nas vseh je, da imamo dobro predsednico. Če bo prisluhnila vsem, bo imela našo podporo pri premoščanju razlik, ki nam jemljejo veter iz jader. Razlike med nami so in bodo, ne smejo pa biti ovira, da nismo enotni pri iskanju skupnih rešitev,« je izpostavil Logar in se zahvalil vsem, ki so mu namenili glas podpore.

Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo

»Več kot 400.000 volivcev nas je glasovalo 'za'. Že dolgo ni bilo toliko pozitivizma v slovenski politiki. Velika množica nas je jasno in glasno sporočila, da je sodelovanje edina prava poti za našo prihodnost,« je dejal Logar in dodal: »Bili smo zanesenjaki, verjeli smo in še vedno verjamemo v idejo sodelovanja. Z idejo smo prodrli, z zmago pač ne.« Da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo, je sklenil izjavo v medijskem središču: »Danes smo na začetku nečesa velikega.«

Nalaganje
Nazaj na vrh