Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

NSi na volitve s sloganom Odločno naprej

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 03. 2022 / 12:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.03.2022 / 12:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
NSi na volitve s sloganom Odločno naprej
Osrednji govornik na današnji konferenci je bil predsednik stranke mag. Matej Tonin. FOTO: Tatjana Splichal

NSi na volitve s sloganom Odločno naprej

NSi je na današnji programski konferenci potrdila svoj volilni program, ki so ga v stranki oblikovali že na novembrskem kongresu.

V predstavitvi so navedli, da ostajajo na strani Slovenije kot dežele prihodnosti, na volitve pa se odpravljajo s sloganom Odločno naprej, poroča STA. Stranka ostaja na strani gospodarsko močne in podjetništvu naklonjene Slovenije. Prihodnost bo zelena, zato bo treba električno energijo zagotavljati po dostopnih cenah in stabilno, namesto centralno planskega sistema pa si želijo po evropskih smernicah ukrojen sistem vsem dostopnega javnega zdravstva.

V NSi ohranjajo vrednote stranke, so na strani družin in mladih, v Slovenijo pa želijo vrniti več več veselja do življenja.

Ob vsem tem seveda ohranjajo vrednote stranke, so na strani družin in mladih, v Slovenijo pa želijo vrniti več več veselja do življenja. Med možnimi strukturnimi ukrepi izpostavljajo skrajšani delovni čas, prizadevali si bodo za dostojne plače in pokojnine ter pomoč tistim, ki trpijo zaradi nasilja v družinah.

Na področju energije se usmerjajo v obnovljive vire energije in drugi blok nuklearne elektrarne, napovedujejo »sončne elektrarne na vsako slovensko streho, med pasove na avtocestah, na opuščene kamnolome,« omenjajo pa tudi gradnjo manjših hidroelektrarn po rekah in vetrna polja.

Slovenija in Evropa bosta krščanski ali pa ju ne bo. (Jožef Horvat)

V okviru digitalne preobrazbe se zavzemajo za internetno povezavo za vse in na nekaterih prometnicah, v različnih govorih pa so omenjali še uvedbo elektronskega poslovanja sodišč v celoti, gradnjo centrov Civilne zaščite, davčne olajšave za nakup gasilske opreme, jamstveno shemo za prvo rešitev stanovanjskega problema, gradnjo sodobnega potniškega centra v Ljubljani, vsako leto 300 kilometrov dodatnih kolesarskih povezav, usklajenost železniških in avtobusnih voznih redov ter razvoj podeželja.

Napovedujejo tudi prestrukturiranje RTVS, ureditev statusa samozaposlenih v kulturi ter spremembo financiranja medijev in nevladnih organizacij, po kateri bi se davkoplačevalci sami odločali, komu bi namenili tri odstotke dohodnine. Kot je izpostavil vodja poslancev NSi Jožef Horvat, bosta »Slovenija in Evropa krščanski ali pa ju ne bo,« ob čemer je dodal, da ne govori o religiji, ampak o političnih načelih.

Nalaganje
Nazaj na vrh