Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nujna materialna pomoč za Haiti

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 09. 2021 / 19:30
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2021 / 19:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nujna materialna pomoč za Haiti
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan pri odpremi pomoči v državnem logističnem centru Roje. FOTO: Uprava RS za zaščito in reševanje

Nujna materialna pomoč za Haiti

Potem ko je Haiti sredi avgusta prizadel potres z magnitudo 7,2 in vzel več kot 2200 življenj, mu bo Slovenija pomagala z materialno pomočjo v vrednosti 140 tisoč evrov.

Odeje in spalne vreče bodo namenjene ranjenim in drugim prizadetim v potresu, ki jih je po oceni Organizacije Združenih narodov že prek 400 tisoč.

Odgovorna članica mednarodne skupnosti

Kot je izpostavil državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve dr. Stanislav Raščan, se Slovenija kot odgovorna članica mednarodne skupnosti redno odziva na zaprosila in potrebe v humanitarnih krizah prizadetih držav. Prizadevanja so, ob upoštevanju težke humanitarne situacije na Haitiju, usmerjena tudi v zagotovitev nujne finančne pomoči prek mednarodnih organizacij in projektne aktivnosti, ki jih bo Slovenija začela izvajati v kratkem.

Slovenija pomagala že leta 2010

Naša država je nujno humanitarno pomoč Haitiju zagotovila tudi ob katastrofalnem potresu leta 2010, in sicer z nujnim humanitarnim prispevkom in šotori. Del aktivnosti je bil usmerjen v rehabilitacijo po potresu, vključno z izgradnjo modularne šole in vzpostavitve šolske kuhinje, ki je zagotovila šolanje in varstvo za več kot 300 otrok, so ob tokratni odpremi pomoči sporočili z zunanjega ministrstva.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh