Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nuna zaradi skrbi za papeža ob vozniško dovoljenje

Za vas piše:
STA
Objava: 20. 07. 2009 / 13:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nuna zaradi skrbi za papeža ob vozniško dovoljenje

Po avtocesti proti Aosti s hitrostjo 180 kilometrov na uro

Italijanska policija je neko italijansko nuno, ki je na avtocesti pošteno prekoračila dovoljeno hitrost, oglobila in ji za en mesec odvzela vozniško dovoljenje. Pri tem možje postave niso upoštevali njenega pojasnila, da je tako hitro vozila zaradi skrbi za papeža, ki je v petek padel in si poškodoval zapestje.

56-letna nuna in njeni dve sopotnici, stari 65 in 78 let, so se v petek po novici o padcu papeža Benedikta XVI. odpravile na pot, da bi obiskale svetega očeta v njegovi počitniški rezidenci v dolini Aoste v severni Italiji, so poročali italijanski mediji.

Pri Torinu jih je na avtocesti ustavila policija, saj so nune po cesti drvele s hitrostjo 180 kilometrov na uro, kar je 50 kilometrov čez dovoljeno omejitev. Na vprašanje policista, zakaj vozi tako hitro, naj bi voznica odgovorila, da jo izredno skrbi za zdravje svetega očeta.

Policistom se razlaga ni zdela zadosten razlog za milejšo kazen, zato bo hitra voznica en mesec ostala brez vozniškega izpita, poleg tega pa mora plačati 375 evrov globe.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh