Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nuncij na Koroškem: Dvojezičnost bogati

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 07. 05. 2012 / 08:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nuncij na Koroškem: Dvojezičnost bogati

Nadškof Zurbriggen in celovški škof Schwarz sta v Pliberku darovala dvojezično sveto mašo.

Apostolski nuncij v sosednji Avstriji, nadškof Peter Stephan Zurbriggen, ki je pretekli konec tedna obiskal avstrijsko Koroško, je dvojezičnost na tem območju označil kot 'dar in obogatitev'. Minuli petek je skupaj s celovškim škofom Aloisom Schwarzem obhajal slovesno bogoslužje v nemškem in slovenskem jeziku v župnijski cerkvi v Pliberku, ki letos slavi svoj petstoti jubilej.

Nadškof Zurbriggen se je ob koncu bogoslužja zahvalil za doživeto dvojezično pripravo slovesnosti in za pesmi, ‘ki so segle do srca’. “Povezanost z Bogom v slovenskih pesmih in molitvah zazveni na prav poseben način. To je vera, v tem je Božji blagoslov”, je dejal nuncij Zurbriggen. Tudi sam prihaja, kot je pojasnil, iz dvojezičnega kantona Wallis v Švici in je odraščal ob nemškem in francoskem jeziku. To je vedno doživljal kot izredno pozitivno izkušnjo.

V svojem nagovoru je papežev zastopnik v Avstriji na praznik sv. Florjana (4. maja) v ospredje postavil življenjsko pričevanje in mučeništvo omenjenega svetnika. Njegova življenjska zgodba naj bi vsakega kristjana spodbudila, da v svojem življenju tudi sam pričuje za Kristusa. Katekizem katoliške Cerkve nas uči, da je mučeništvo najbolj vzvišena oblika pričevanja resnice o veri, saj gre za pričevanje do smrti, kot je pojasnil nuncij.

Nadškof Zurbriggen je svoj uradni obisk na avstrijskem Koroškem zaključil včeraj.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh