Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob 500. obletnici Rafaelove smrti »odprt« virtualni muzej

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 04. 2020 / 12:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2020 / 13:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob 500. obletnici Rafaelove smrti »odprt« virtualni muzej

Iz udobja lastnega doma si lahko ogledamo več kot 100 umetnikovih del.

Foto: splet / Wikipedia

Ob 500. obletnici smrti italijanskega renesančnega umetnika Rafaela Santija, ki jo obeležujemo letos, so po navedbah STA na spletni platformi Musement »odprli« virtualni muzej. Na spletnem naslovu www.musement.com/uk/raphael-virtual-museum si iz udobja lastnega doma lahko ogledamo več kot 100 umetnikovih del

V virtualnem muzeju so na ogled dela, ki jih med drugim hranijo v Vatikanskih muzejih, pariškem muzeju Louvre, galeriji Uffizi v Firencah, madridskem Pradu, v muzeju v vili Borghese in muzeju Ermitaž v Sankt Peterburgu.

Ob 500. obletnici smrti italijanskega renesančnega umetnika so v rimskem razstavišču Scuderie del Quirinale pripravili razstavo s preprostim naslovom Rafael. Postavitev, ki naj bi bila vrhunec slovesnosti ob jubileju, je združila okoli 200 umetnin, a zdaj ob varnostnih ukrepih med pandemijo koronavirusa v Italiji sameva.

Slikar in arhitekt Raffaello Santi (1483-1520), rojen v Urbinu, velja za enega najpomembnejših umetnikov italijanske renesanse. Zaslovel je s svojimi upodobitvami Device Marije, pa tudi kot arhitekt bazilike sv. Petra v Vatikanu. Umrl je 6. aprila 1520 v starosti 37 let, na njegovo željo pa so ga pokopali v rimskem Panteonu. Tam bo njegov grob vse leto krasila rdeča vrtnica.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh