Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob dnevu judovstva papežev prijatelj Skorka na lateranski univerzi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 01. 2014 / 08:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob dnevu judovstva papežev prijatelj Skorka na lateranski univerzi

Rabin Skorka bo Frančiška v letošnjem maju spremljal na obisku v Sveti deželi.

Abraham Skorka, 63-letni rabin iz Buenos Airesa in tesen prijatelj papeža Frančiška, je sinoči na papeški univerzi Gregoriana v Rimu predaval o judovsko-katoliških odnosih na temo »Judovsko-katoliški odnosi 50 let po Nostra Aetate – Latinskoameriški pogled«. Konferenco so na Gregoriani priredili na predvečer »Dneva judovstva«, ki ga obhajamo na današnji dan, 17. januarja. Prireditev je vodil kardinal Kurt Koch, predsednik Papeške komisije za verske odnose z judovstvom.

Rektor latinskoameriškega semenišča za rabine je leta 2010 objavil knjižico pogovorov s tedanjim nadškofom argentinske prestolnice, Jorgejem Mariem Bergogliem. V lkanskem septembru je med svojim obiskom v Rimu bival v vatikanskem Domu sv. Marte.

Skorka bo papeža v letošnjem maju spremljal tudi na obisku v Sveti deželi, in sicer v Jeruzalemu, ni pa še jasno, ali bo obiskal tudi Betlehem. Program obiska v Jeruzalemu je trenutno še v pripravi. Frančišek je med drugim povabljen, naj obišče izraelski parlament, ogledal pa si bo tudi baziliko Božjega groba in zid objokovanja.


Tiskovni predstavnik izraelskega parlamenta, Juli Edelstein, je papeža osebno prosil, naj obišče »Knesset«. To bi bil prvi obisk voditelja katoliške Cerkve v izraelskem parlamentu. Frančišek je odgovoril: »Prišel bom«, je Edelstein pojasnil po svojem obisku v Vatikanu.

Benedikt XVI. (2005-2013) je leta 2009 obiskal Jordanijo, Izrael in Palestinska območja; Janez Pavel II. (1978-2005) je v Sveto deželo potoval leta 2000, Pavel VI. (1963-1978) pa leta 1964.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh