Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob dnevu reformacije osrednja proslava v Novi Gorici

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 10. 2014 / 08:46
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob dnevu reformacije osrednja proslava v Novi Gorici

Ob dnevu reformacije osrednja proslava v Novi Gorici

V organizaciji Slovenskega protestantskega društva Primož Trubar nocoj ob 20. uri v SNG Nova Gorica.

Začetek slovenske knjige bo zaznamovan s kulturnim progamom v SNG Nova Gorica. Foto: splet

Odkar država zaradi varčevanja ne pripravlja več osrednje proslave ob dnevu reformacije, je to prevzelo Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar, ki začetek slovenske knjige slavi vsako leto v drugem gledališču. Letos bo vrhunec v Novi Gorici dan pred praznikom.

Prireditev se bo začela ob 20. uri z govorom predsednika protestantskega društva Petra Žaklja. Sledil bo nagovor Zavrtanika, proslavo pa bo sklenil kulturni program po scenariju Vinka Möderndorferja in Dušana Voglarja. Z umetniško besedo bodo nastopili igralci Marijana Brecelj, Brane Grubar, Matjaž Gruden, Kristijan Guček, Draga Potočnjak in Darja Reichman. Proslave se bosta udeležila tudi predsednik republike Borut Pahor in predsednik DZ Milan Brglez.

Slavnostni govornik v SNG Nova Gorica bo rektor novogoriške Univerze Danilo Zavrtanik. Kulturni program bo režiral Zvone Šedlbauer. Lani je bila proslava v Prešernovem gledališču v Kranju.

Prireditev ob dnevu reformacije pripravlja tudi evangeličanska cerkev, in sicer v petek v Ljubljani. Svečano bogoslužje, ki ga bo vodil škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Filo, se bo začelo ob 10. uri v evangeličanski cerkvi Primoža Trubarja. Udeležil pa se ga bo tudi predsednik republike Borut Pahor. Dan reformacije bodo protestanti zaznamovali po vsej Sloveniji. Ob 17.30 bo v Kopru slovesnost ob dnevu reformacije v organizaciji Evangelijske skupine Skala iz Kopra.

Vir: STA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh