Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob koncu tedna lahko znova pričakujemo močno povečan promet

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 06. 08. 2021 / 09:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2021 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob koncu tedna lahko znova pričakujemo močno povečan promet
Vsem, ki se ob koncu tedna odpravljajo na pot, policisti svetujejo, naj se nanjo ustrezno pripravijo FOTO: Anže Malovrh/STA

Ob koncu tedna lahko znova pričakujemo močno povečan promet

Policija tudi v nadaljevanju avgusta in že ta konec tedna pričakuje močno povečan promet na slovenskih cestah.

Da se prometna varnost ob tem ne bi poslabšala, bodo na avtocestah in drugih cestah v smeri mejnih prehodov angažirani dodatni policisti, izmene pa bodo okrepili tudi na mejnih prehodih, so po navedbah STA sporočili z Generalne policijske uprave.


Vsem, ki se ob koncu tedna odpravljajo na pot, policisti svetujejo, naj se nanjo ustrezno pripravijo. Zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa imajo države vzpostavljene posebne režime prehajanja meja, zato naj potniki pred odhodom preverijo in pripravijo dokumente, izpolnijo spletne prijave za vstop v posamezne države in pridobijo ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Policija priporoča uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov.

Voznikom tudi svetujejo, naj še pred začetkom vožnje temeljito preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih. Ob tem priporočajo uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, s čimer se bodo skrajšali tudi postopki na meji in čakalne dobe.

Na pot naj se vozniki odpravljajo spočiti, vozijo naj s prilagojeno hitrostjo in na ustrezni varnostni razdalji. S seboj naj imajo zadosti tekočine. V primeru zastojev ali prometnih nesreč naj na avtocesti ustvarijo reševalni pas, potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil, še svetujejo z Generalne policijske uprave.

Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh