Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob koncu tedna na jugu Italije skoraj tisoč novih beguncev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2013 / 12:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob koncu tedna na jugu Italije skoraj tisoč novih beguncev

Ob koncu tedna na jugu Italije skoraj tisoč novih beguncev

V mesto Reggio Calabria je priplulo 160 ljudi, med njimi tudi med plovbo iz Afrike rojeno dete.

Več kot 950 beguncev iz Afrike je minuli konec tedna v obdobju 24 ur pristalo v južni Italiji, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA. V zgodnjih urah nedeljskega jutra so pripadniki tamkajšnje obalne straže na Sredozemskem morju prijeli 259 oseb in jih prepeljali na otok Lampedusa pred Sicilijo. Pred tem je skozi celo soboto po navedbah italijanskih medijev v različnih pristaniščih po Siciliji in južni Italiji pristalo skupno okoli 650 prebežnikov. V mesto Reggio Calabria je priplulo 160 ljudi, med njimi tudi med plovbo iz Afrike rojeno dete.

Med begunci, ki jih je obalna straža rešila v nedeljo, je bilo 95 ljudi, ki so se med plovbo stiskali v kletki za tune na neki tunizijski ribiški ladji. Ponoči so jih s čolni obalne straže in plovili italijanskih carinikov prepeljali na varno. 55 drugih, med njimi osem žensk in en otrok, se je skrivalo na rešilnem čolnu nekega italijanskega ribiča. V bližini pristanišča Sirakuza na zahodu Sicilije so policisti na kopnem prijeli 20 nezakonitih priseljencev.

Številni begunci po navedbah policije prihajajo iz Eritreje, nekaj jih je tudi iz Sirije, Egipta in drugih dežel Bližnjega in Srednjega Vzhoda. V preteklih letih je že več deset tisoč ljudi preko Sredozemskega morja in Italije skušalo poiskati zavetišče v državah članicah Evropske zveze, več tisoč jih je ob tem na poti izgubilo življenje. Begunska organizacija Pro Asyl Sredozemsko morje zaradi številnih smrtnih žrtev imenuje 'množično grobišče beguncev brez imena'.


M. M. Š. / Kathpress

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh