Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob svetovnem dnevu bolnikov

Objava: 31. 01. 2011 / 08:55
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob svetovnem dnevu bolnikov

Svetovni dan bolnikov spodbuja široko javnost, da razvija čut za bolne in trpeče in vse, ki so v stiskah.

Svetovni dan bolnikov spodbuja širšo javnost, da razvija čut za bolne in trpeče in vse, ki so v stiskah, ob spodobnem razumevanju zdravja v antropološkem in teološkem smislu pa spodbuja tudi promocijo zdravja. Iskanje telesnega, duševnega, duhovnega in socialnega blagostanja je danes temelj celostnega zdravljenja in iskanja ustreznega zdravljenja in pomoči. V ta proces vstopajo posamezni strokovnjaki s področja medicine, psihologije, antropologije, duhovne in socialne pomoči. V tem procesu svojo vlogo prepoznavajo tudi strokovnjaki za duhovnost, kamor sodijo tudi bolniški duhovniki.

Svetovni dan bolnikov je priložnost, da v širokem krogu iščemo možnosti in načine medsebojnega sodelovanja in ustrezne pomoči v procesu celostnega zdravljenja in spremljanja bolnikov, njihovih svojcev in ne nazadnje tudi v iskanju pomoči, ki jo potrebujemo vsi, ki so aktivni subjekti pri zdravljenju bolnikov.

Pastoralno leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti v Cerkvi na Slovenskem predstavlja velik izziv in odgovornost za posameznika in celotno družbo.

Zapis dr. Jožeta Štupnikarja, ravnatelja Medškofijskega odbora za pastoralo zdravja pri Slovenski škofovski konfereci, objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Nalaganje
Nazaj na vrh