Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob veliki noči mogoč virtualni ogled torinskega prta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 04. 2020 / 07:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2020 / 09:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob veliki noči mogoč virtualni ogled torinskega prta

Ob veliki noči mogoč virtualni ogled torinskega prta

Torinski nadškof Nosiglia vabi k češčenju prek televije in interneta.

Foto: Vatican Media

Torinski nadškof Cesare Nosiglia je minuli konec tedna napovedal, da bo na letošnjo veliko soboto, 11. aprila, izredno češčenje torinskega prta v tamkajšnji stolnici, kar bodo v živo prenašali italijanska državna televizija RAI 1 in različna družbena omrežja. Prenos bo na voljo tudi prek uradne spletne strani torinskega prta www.sindone.org, ki je sicer trenutno dostopna le v italijanskem jeziku.

Torinski prt hranijo v klimatsko nadzorovanem trezorju v stolnici sv. Janeza v Torinu. Na letošnjo veliko soboto bo znova razstavljen v stranski kapeli stolnice, nadškof Nosiglia pa bo pred sveto relikvijo molil. Kot je pojasnil, je prejel »na tisoče in tisoče« prošenj vernikov, naj v obdobju epidemije koronavirusa ljudem omogoči češčenje dragocene tkanine, v katero je bilo po izročilu zavito Jezusovo mrtvo telo.

Relikvija je bila nazadnje na ogled leta 2018, ko jo je počastila skupina mladih, množično pa jo je več milijonov vernikov nazadnje v živo počastilo leta 2015.

Nadškof Nosiglia je napovedal, da bo Jezusov mrtvaški prt z molitvijo počastil na veliko soboto ob 17. uri.

O najdbi torinskega prta govori knjiga z naslovom Priče skrivnosti, ki je izšla pri založbi Družina, v branje pa priporočamo tudi predstavitev knjige na naši spletni strani.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh