Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obama na avdienci pri papežu 10. julija?

Objava: 03. 06. 2009 / 10:41
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obama na avdienci pri papežu 10. julija?

Vatikan naj bi obiskal po srečanju skupine G-8 v L'Aquili

Papež Benedikt XVI. bo ameriškega predsednika Obamo v avdienco sprejel julija, tik pred ali pa tik po koncu srečanja skupine G-8 v italijanskih Abruzzih. Italijanski mediji so minulo nedeljo poročali, da so diplomatski krogi v Vatikanu in v Združenih državah Amerike potrdili priprave na prvo srečanje Svetega očeta z novim ameriškim predsednikom. Zaenkrat je najverjetnejši datum za avdienco 10. julij, takoj po koncu tridnevnega vrha vodilnih industrijskih držav. Uradne potrditve datuma še ni bilo.

Vrh osmerice najrazvitejših držav na svetu naj bi sprva priredili na Sardiniji, kasneje pa je italijanski premier Silvio Berlusconi predlagal srečanje v L'Aquili, glavnem mestu pokrajine Abruzzi, ki jo je 6. aprila letos prizadel rušilni potres.

Odnosi med Svetim sedežem in novo ameriško vlado so zaradi stališč predsednika do pomembnih etičnih vprašanj, kot so splav, raziskave zarodkov in priznanje homoseksualnih zakonskih skupnosti, trenutno malce okrnjeni. Kot pozitiven znak pa opazovalci ocenjujejo imenovanje ameriškega teologa Miguela H. Diaza za novega ameriškega veleposlanika pri Svetem sedežu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh