Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obama spreminja stališče do splava?

Objava: 04. 02. 2009 / 08:32
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obama spreminja stališče do splava?

Po poročanju svetovnih agencij je predsednik Ameriške katoliške univerze, p. David O'Connell, kritično ocenil odločitev ameriškega predsednika, da bo nudil denarno pomoč tujim organizacijam, ki izvajajo abortuse. Predsednikova odločitev naj bi pomenila 'razočaranje, celo izdajo'.

O'Connell meni, da bo Obama zaradi svoje podpore abortusu deležen hudih kritik s strani ameriških katoličanov.

Obama je 23. januarja odpravil prepoved financiranja splavov v tujini. Ponovna uvedba prepovedi, ki jo je leta 1984 uvedel predsednik Reagan, odpravil pa demokratski predsednik Bill Clinton januarja 1993, je bil eden prvih ukrepov predsednika Georga Busha ml. po prevzemu položaja januarja 2001.

O'Connell je mnenja, da Obama gotovo ne išče spora s Cerkvijo, da pa se bo Cerkev na njegovo odločitev zagotovo odzvala, saj je vprašanje splava zanjo izredno pomembno. Prepričan je tudi, da je veliko število ameriških katoličanov Obamo podprlo, saj so verjeli njegovim obljubam, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bi zmanjšal število splavov, zdaj pa so ti volivci globoko razočarani in se čutijo izdane.

O'Connell je izrazil tudi skrb nad odločitvijo predsednika Obame, da ponovno finančno podpre raziskave izvornih celic človeških zarodkov ter njegovo nasprotovanje kalifornijskim predpisom, ki ne dovoljujejo porok med istospolnimi partnerji.

Po O'Connellovih besedah so ta vprašanja za Cerkev ključnega pomena, zato se bo na predsednikova stališča odzvala, saj se zaveda nevarnosti vsakega vladnega sistema, ki podpira vprašanja, nasprotna temeljnim stališčem Cerkve. Vrednote, ki jih zagovarja katoliška Cerkev, naj bi služile celotnemu človeštvu in ne le Cerkvi sami.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh