Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Občestvo v Walesu izgubilo boj za svojo cerkev

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 10. 2012 / 05:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Občestvo v Walesu izgubilo boj za svojo cerkev

Škof Burns bo dal cerkev podreti in zemljišče prodal podjetju, ki trguje z nepremičninami.

Katoliški prebivalci valižanskega obmorskega mesta Aberystwyth bodo očitno izgubili boj za svojo župnijsko cerkev. Po navedbah britanske medijske hiše BBC je škof Thomas Burns iz Menevie sporočil, da se zavarovanje za cerkveno stavbo iz leta 1870, posvečeno Naši Gospe Angelski in sveti Vinifridi, izteče 1. novembra. Kot pri nezavarovanem avtomobilu škof tudi pri cerkvi vernikom priporoča, naj stavbe ne uporabljajo več.

Škof bo dal cerkev v središču mesta podreti in zemljišče prodal podjetju, ki trguje z nepremičninami. Z izkupičkom naj bi v predmestju zgradili novo svetišče. Številni župljani temu ostro nasprotujejo. Brez svetišča v mestnem središču, navajajo svoje argumente, bo predvsem za starejše ljudi izjemno težko obiskovati nedeljska bogoslužja.

Neka župljanka je v pogovoru za medijsko hišo BBC kritično ocenila predvsem časovni termin škofove odločitve. Ravno konec minulega tedna je neodvisna preiskava namreč pokazala, da bi bilo za sanacijo obstoječe cerkve potrebnih okoli 780.000 evrov, ne pa 3,2 milijona evrov, kakor so ocenili na škofiji.

Škof Burns svojo odločitev zagovarja, češ da svetišče kot stavba iz leta v leto postaja nevarnejše za obiskovalce in da se je medtem že znašlo v stanju, ko bogoslužja tam niso več mogoča brez precejšnjega tveganja. Poleg tega so pri zavarovalnici namignili, da v primeru nesreče povračila škode ne bi več izplačali.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/3D30ECFCF3B82132C1257A850025D5A2?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh