Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obeležujemo svetovni dan varnosti pacientov

Za vas piše:
T. M.
Objava: 17. 09. 2021 / 09:56
Oznake: Družba, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.09.2021 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obeležujemo svetovni dan varnosti pacientov
Svetovni dan varnosti pacientov obeležujemo 17. septembra. FOTO: Pexels.

Obeležujemo svetovni dan varnosti pacientov

Obeležujemo svetovni dan varnosti pacientov, ki je letos posvečen nosečnicam in materam ter njihovim novorojenčkom ter skrbi za kakovostno, strokovno ter spoštljivo obravnavo.

Letošnji slogan Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je »Ukrepajmo zdaj za varen in spoštljiv porod«. 

»Varno varstvo mater in novorojenčkov« pa je drugi slogan današnjega dne. Slogana se osredotočata na medsebojno povezanost med varnostjo nosečnic, mater, novorojenčkov in zdravstvenih delavcev v trenutnih epidemioloških razmerah.

WHO je 17. september razglasila za svetovni dan varnosti pacientov leta 2019.

»Pandemija covida-19 je trenutno med največjimi izzivi in grožnjami, s katerimi se sooča svet in človeštvo, zdravstvena oskrba pa doživlja največjo krizo na področju varnosti pacientov doslej,« so zapisali na spletni strani Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. 

Dodali so, da pandemija povzroča izjemni pritisk na zdravstvene sisteme po vsem svetu. Zdravstveni sistemi pa lahko delujejo le z zdravimi zdravstvenimi delavci.

»Splošni cilji dneva varnosti pacientov so izboljšati globalno razumevanje varnosti bolnikov, povečati sodelovanje javnosti pri varni zdravstveni oskrbi in spodbujati ukrepe za preprečevanje in zmanjšanje škodljivih dogodkov, ki se jih da preprečiti. Skrb za varnost bolnikov simbolizira osvetlitev pomembnih stavb in drugih znamenitosti po svetu z oranžno svetlobo. V Ljubljani bodo letos z oranžno barvo osvetlili Mesarski most, v Slovenj Gradcu pa bolnišnico in Koroško galerijo likovnih umetnosti,« poroča STA. 


Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh