Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jan Dominik Bogataj: Obisk pri papežu se je predsednice zelo dotaknil

Za vas piše:
Jan Dominik Bogataj
Objava: 22. 05. 2023 / 15:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2023 / 06:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jan Dominik Bogataj: Obisk pri papežu se je predsednice zelo dotaknil
Br. Jan Dominik Bogataj. FOTO: Ivo Žajdela

Jan Dominik Bogataj: Obisk pri papežu se je predsednice zelo dotaknil

Br. Jan Dominik Bogataj o obisku predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar pri papežu Frančišku.

»Zdi se, da je imel obisk predsednice republike dr. Nataše Pirc Musar pri svetem očetu, papežu Frančišku, čeprav je bil šele prvi in s tem predvsem spoznavne narave, zelo vsebinsko noto. Predsednica je potrdila navedbe glede močnih prizadevanj vatikanske diplomacije in posebne mirovne misije bolonjskega kardinala Zuppija, ki naj bi bila v teku. Vidno ganjena je bila nad papeževimi besedami glede miru na svetu in oblikovanja pravilnega odnosa med preteklostjo in prihodnostjo.

Kako bo obisk pri papežu vplival na predsedničino nadaljnje prizadevanje za integracijo slovenskih katoličanov v našo družbo, bodo pokazala njena stališča in dejanja v prihodnje.

Lahko smo dobili občutek, da se je je obisk zelo dotaknil, da je tako v papežu kot državnem tajniku Parolina srečala sotrudnika v prizadevanju za mir ter navdih za konkretno prizadevanje za iskren dialog. V odnosu do Katoliške cerkve na Slovenskem je doslej pokazala določeno mero odprtosti, saj se je že srečala z njenimi voditelji, posebno pozitivno oceno pa zasluži tudi njena zavzetost za sodelovanje na junijskem medreligijskem Forumu za dialog in mir na Balkanu, ki ga SŠK pripravlja 17. junija v Kopru. Kako bo obisk pri papežu vplival na njeno nadaljnje prizadevanje za integracijo slovenskih katoličanov v našo družbo, pa bodo pokazala njena stališča in dejanja v prihodnje.«

Nalaganje
Nazaj na vrh