Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk škofa Matjaža v Župniji Brežice

Objava: 26. 11. 2021 / 19:10
Oznake: Škof, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 19:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obisk škofa Matjaža v Župniji Brežice
Škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž je vodil sveto mašo skupaj z domačim župnikom Milanom Kšelo in grkokatoliškim duhovnikom Gorazdom Bastašičem. FOTO: Škofija Celje/Jure Žnideršič

Obisk škofa Matjaža v Župniji Brežice

Kot so na svoji spletni strani zapisali na Škofiji Celje, je novi celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž minulo nedeljo, nedeljo Kristusa Kralja vesoljstva, obiskal Župnijo Brežice.

V tamkajšnji župnijski cerkvi sv. Lovrenca je dopoldne daroval sveto mašo skupaj z domačim župnikom Milanom Kšelo in grkokatoliškim duhovnikom Gorazdom Bastašičem.

Iz škofove pridige

»V resnici je zelo preprosto služiti Kralju, ki ne potrebuje in ne želi mogočnih in vase zagledanih vojakov, temveč so mu dovolj ljudje, ki imajo iskreno in preprosto srce. Vesel je nad srcem, ki mu zaupa, ki je skrušeno in pripravljeno odpuščati, ki je usmiljeno,« je v pridigi izpostavil škof Maksimilijan Matjaž.

O sedanjosti in prihodnosti krščanskega življenja v škofiji

Po koncu svete maše je škof Matjaž župnijskim sodelavcem še predstavil svoj pogled na sedanjost in prihodnost krščanskega življenja v celjski škofiji in spregovoril o sinodalni poti.

Škof Maksimilijan Matjaž je po sveti maši v Brežicah obiskal še skupnost sester frančiškank brezmadežnega spočetja (črnogorske province). FOTO: Škofija Celje/Janez Turinek

Pri sestrah frančiškankah

Kot so še sporočili s Škofije Celje, je istega dne popoldne obiskal tudi samostan skupnost sester frančiškank brezmadežnega spočetja (črnogorske province), ki živijo in delujejo v Župniji sv. Ruperta Krško – Videm ob Savi.

50 let bivanja v Krškem

Sestre frančiškanke z Rese se v vseh 50 letih bivanja v Krškem posvečajo duhovnemu življenju, urejanju doma, skrbi za onemogle krajane, še vedno so aktivne v videmski župnijski cerkvi in pri Župnijski karitas.

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh