Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljen program papeževega obiska v Milanu

Objava: 17. 05. 2012 / 06:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljen program papeževega obiska v Milanu

V Vatikanu so objavili celoten program papeževega obiska v Milanu junija letos, kjer se bo sveti oče udeležil sedmega svetovnega srečanja družin.

V Vatikanu so objavili celoten program papeževega obiska v Milanu junija letos, kjer se bo sveti oče udeležil sedmega svetovnega srečanja družin. Srečanje med 30. majem in 3. junijem v severnoitalijanski industrijski prestolnici prirejajo pod geslom 'Družina: delo in praznovanje'.

Papež bo iz Rima v Milano poletel v petek, 1. junija, takoj po prihodu pa bo na trgu pred milansko stolnico, na Piazza del Duomo, nagovoril zbrane udeležence. Zvečer bo prisluhnil koncertu, ki ga v njegovo čast prirejajo v milanski Scali, sveti oče pa bo nagovoril tudi obiskovalce glasbenega dogodka.

V soboto, 2. junija, se bo Benedikt XVI. udeležil molitvene ure v mestni stolnici, kjer bo tudi počastil relikvije svetega Karla Boromejskega. Po opoldanskem srečanju z birmanci na stadionu Meazza San Siro bo popoldne nagovoril predstavnike civilne oblasti, zvečer pa bo sodeloval pri ‘prazniku pričevanj’, ki velja za enega izmed vrhuncev svetovnega srečanja družin.

Papež Benedikt XVI. bo v nedeljo, 3. junija, daroval slovesno sveto mašo v mestnem parku Bresso in nato molil angelovo češčenje, po kosilu s kardinali in škofi pa se bo srečal še s prireditelji srečanja. V zgodnjih večernih urah se bo s helikopterjem vrnil v Vatikan.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh