Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljen program papeževega potovanja na Ciper

Objava: 24. 05. 2010 / 08:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljen program papeževega potovanja na Ciper

Sveti oče bo med 4. in 6. junijem letos obiskal Paphos, Nikozijo in Larnako

V Vatikanu so objavili program papeževega potovanja na Ciper, ki ga bo sveti oče obiskal med 4. in 6. junijem letos. Prvi dan obiska bo Benedikt XVI. prispel v Paphos, osrednje točke programa pa naj bi se odvijale v soboto in nedeljo v ciprski prestolnici Nikoziji. V nedeljo popoldan bo na letališču v Larnaki poslovilna slovesnost pred papeževo vrnitvijo v Rim.

Benedikt XVI. torej v petek, 4. junija, odpotuje proti Cipru. Po prihodu v Paphos in po zaključenem sprejemu bo sledilo ekumensko slavje na arheološkem najdišču cerkve Agia Kyriaki Chrysopolitissa v Paphosu.

Naslednji dan bo sveti oče začel v predsedniški palači v Nikoziji s pogovorom s ciprskim predsednikom Dimitrisom Christofiasom. Zatem se bo sestal z najvišjimi predstavniki države in diplomatskega zbora. Sledilo bo srečanje s ciprsko katoliško skupnostjo, in sicer na športnem igrišču osnovne šole Sankt Maron v Nikoziji.

Opoldne bo papež odšel na vljudnostni obisk in kosilo h grškemu pravoslavnemu patriarhu nadškofu Krizostomu II. Popoldne bo sveti oče skupaj s ciprskimi katoliškimi duhovniki, z redovniki in redovnicami, diakoni, s kateheti in predstavniki cerkvenih gibanj daroval slovesno sveto mašo v nikozijski cerkvi Svetega Križa.

V nedeljo, 6. junija, bo papež slovesno predstavil delovni dokument za posebno škofovsko sinodo za Bližnji vzhod, sledila bo slovesna sveta maša v športni dvorani Elefteria v ciprski prestolnici. Ta dan bo sveti oče obedoval s patriarhi in škofi škofovskega sveta za bližnjevzhodno sinodo in z nadškofom Krizostomom II. v prostorih apostolske nunciature.

Zadnja duhovna programska točka papeževega potovanja na Ciper bo obisk maronitske katedrale v Nikoziji. Po poslovilni slovesnosti na letališču v Larnaki se bo sveti oče v večernih nedeljskih urah vrnil v Vatikan.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh