Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljena himna za svetovni dan mladih 2023 v Lizboni [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 01. 2021 / 13:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2021 / 15:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Objavljena himna za svetovni dan mladih 2023 v Lizboni [VIDEO]

Objavljena himna za svetovni dan mladih 2023 v Lizboni [VIDEO]

Pesem govori o Marijinem obisku pri sorodnici Elizabeti.

FOTO: Vatican Media

Prireditelji svetovnega dneva mladih so v sodelovanju z Vatikanom objavili uradno himno omenjenega dogodka, ki je predviden leta 2023 v portugalski prestolnici Lizboni. Naslov pesmi v izvirniku je »Ha Pressa no Ar« in spominja na svetopisemsko izpričani obisk noseče Božje Matere pri sorodnici Elizabeti. Besedilo je napisal 51-letni duhovnik Joao Paulo Vaz, glasbo pa 41-letni glasbenik in učitelj Pedro Ferreira. Glasbena priredba je delo umetnika Carlosa Garcie.

Vatikan je danes predstavil dve različici: portugalsko in mednarodno, ki vsebuje elemente iz različnih jezikov. V odpevu so besede: »Vsakdo bo slišal naš glas. Privzdignimo roke, mudi se že. Jezus živi in nas ne bo pustil samih: nikoli več ne bomo nehali ljubiti.«

Besedilo spominja na bistvo srečanj mladih z vsega sveta in na radost, ki jo občutimo, ko se povsem osredinimo na svoj odnos z Bogom, pojasnjujejo prireditelji dogodka, ki so v izjavi za javnost zapisali, kako so mladi z vsega sveta povabljeni, da se med petjem poskušajo poistovetiti z Božjo Materjo Marijo. Pesem so izbrali na portugalskem narodnem razpisu, pri katerem je sodelovalo več kot sto udeležencev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh