Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljena ‘Potovanja’ Benedikta XVI.

Objava: 26. 01. 2010 / 08:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljena ‘Potovanja’ Benedikta XVI.

Knjigo z naslovom ‘Potovanja Benedikta XVI. po Italiji’ so na italijanskem veleposlaništvu v Vatikanu predstavili minuli četrtek

Minuli četrtek so v prostorih italijanskega veleposlaništva v Vatikanu predstavili knjigo z naslovom ‘Potovanja Benedikta XVI. po Italiji’. Med slovesno predstavitvijo je kardinal Angelo Bagnasco knjigo označil kot predstavitev ‘neutrudnega pastirskega poslanstva papeža Benedikta XVI.’

S pomočjo knjige lahko spremljamo svetega očeta na njegovih šestnajstih pastirskih potovanjih v dvajset italijanskih mest, zabeleženi pa so tudi obiski pomembnih prizorišč v mestu Rimu. ‘Potovanja Benedikta XVI. po Italiji’ so opremljena s fotografijami vsakega obiska, pa s papeževemi nagovori in pridigami, ter pozdravnimi govori svetemu očetu.

Kot so sporočili z Italijanske škofovske konference, knjiga ‘pričuje o posebnem sodelovanju med rimskim škofom in italijanskim primasom z Italijo, pa tudi o delu vseh tistih, ki v okviru posameznih ustanov sodelujejo pri organizaciji obiskov’. Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, je ob izidu knjige pripravil pozdravni nagovor, v katerem je izjavil, da ‘knjižno delo izraža pozornost in naklonjenost do neutrudnega pastirskega poslanstva svetega očeta Benedikta XVI. v Rimu in Italiji’.

Kot je še pojasnil Bagnasco, je ‘rdeča nit’ v knjigi, ki med seboj povezuje vse cilje papeževih potovanj po Italiji, ‘vedno ta prav posebna bližina in naklonjenost Kristusovega vikarja do italijanskega naroda in do Cerkve, ki živi v Italiji’. Kardinal Bagnasco meni, da papež Italiji naklanja svojo očetovsko ljubezen, Italija pa mu jo vrača s sinovsko predanostjo.

Knjiga, ki so jo izdali pri založbi Svetega sedeža, Libreria Editrice Vaticana, je na voljo v italijanskem jeziku.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh