Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obletnica smrti Alojzija Kozarja

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 05. 2022 / 18:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.05.2022 / 18:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obletnica smrti Alojzija Kozarja
Na grobu Božjega služabnika Alojzija Kozarja v Odrancih. FOTO: Klavdija Dominko

Obletnica smrti Alojzija Kozarja

Pri obeh nedeljskih mašah so se danes, ob 23. obletnici smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja, v Odrancih spomnili njegove pastirske službe.

»Bil je dobri pastir vernikov v Trbovljah, Hrastniku, Brežicah, Turnišču, med vojno v Hosszuperesztegu in Körmendu na Madžarskem, po vojni pa v Odrancih, kjer je zavzeto oznanjal evangelij, delil zakramente, oblikoval župnijsko občestvo in skrbel, da so si verniki lahko zgradili župnišče, nato leseno in končno zidano cerkev,« so zapisali na spletni strani murskosoboške škofije. 

Alojzij Kozar se je »zavedal resnice, da smo vsi Božji otroci. "Nihče se ne sme pogubiti," je bilo vodilo pri njegovem pastoralnem in tudi kulturnem delu, ko je evangeljsko sporočilo posredoval ljudem tudi s tiskano besedo.«

Sveta maša v Odrancih. FOTO: Klavdija Dominko

Nagovor pri sveti maši, ki jo je daroval Lojze Kozar mlajši, je dopolnjevala projekcija s fotografijami. »Božji služabnik Alojzij Kozar nam s svojim zgledom kaže, kako naj Jezusu odgovarjamo in skrbimo za svoje bližnje, eni kot duhovniki, drugi kot očetje in matere, tretji kot člani župnijskih skupin ali kot učitelji, politiki, novinarji …« 

Po sveti maši so se zbrani odpravili do groba Božjega služabnika Alojzija Kozarja, kjer so zmolili molitev za beatifikacijo, da bi se škofijski postopek čim prej uspešno končal, Cerkev pa bi imela tako potrjenega vzornika in priprošnjika.


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh