Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obramba priprtega vatikanskega bančnika želi hišni pripor za obtoženega

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 07. 2013 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obramba priprtega vatikanskega bančnika želi hišni pripor za obtoženega

Osumljenega v aferi pranja denarja, msgr. Scarana, so zasliševali tri ure.

Vatikanski sodelavec msgr. Nunzio Scarano, ki ga je italijanska policija aretirala zaradi suma korupcije in prevare, je na prvem zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom zavrnil vse obtožnice. Med triurnim zaslišanjem v rimskem zaporu Regina Coeli je obramba za obtoženega izrazila željo po hišnem priporu, kot so poročali italijanski mediji. O zahtevi obrambe bo danes odločila sodnica Barbara Callari. Scarano je bil doslej zaposlen v vatikanski finančni administraciji, pri upravi vatikanskega premoženja APSA.

Obtoženi je odgovoril na vsa zastavljena mu vprašanja in podal vsa pojasnila, ki so bila v njegovi moči, je obramba po zaslišanju pojasnila na tiskovni konferenci. Zvesto in iskreno je sodeloval v postopku in s pristojnimi oblastmi in jasno izrazil pripravljenost, da je kadar koli na voljo italijanskemu pravosodju.

Scarana so zaradi suma pranja denarja in opravljanja sumljivih finančnih poslov aretirali minuli petek. Njegova domnevna sodelavca, nekdanji pripadnik varnostne službe Giovanni Maria Zito in borzni posrednik Giovanni Carienzo, sta bila pred preiskovalnega sodnika pripeljana že v nedeljo, po navedbah italijanskih medijev pa se zagovarjata z molkom.


Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia




Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh