Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obrigado, Lizbona!

Katja Zver
Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 09. 08. 2023 / 11:21
Oznake: Cerkev, Mladi, Svet
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2023 / 11:28
Obrigado, Lizbona!
FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters

Obrigado, Lizbona!

1,5-milijonska množica na Svetovnem dnevu mladih praznovala vero, spoznavala kulturo Portugalske in vesoljno Cerkev ter sklepala številna prijateljstva.

V portugalski prestolnici Lizboni se je od 1. do 6. avgusta svetovnega srečanja mladih udeležilo okoli 1,5 milijona romarjev, ki so praznovali vero, spoznavali kulturo Portugalske in vesoljno Cerkev ter spotoma sklenili številna nova prijateljstva. Pridružilo se jim je približno 700 škofov in 10.000 duhovnikov z vsega sveta.

Šestdnevnega praznovanja vere in slavljenja Najsvetejšega se je udeležilo tudi več kot 500 Slovencev. Mlade slovenske romarje so spremljali mariborski nadškof Alojzij Cvikl in duhovniki Jure Sojč, Jure Ferlež, Matevž Mehle, Peter Čemažar, Martin Zlobko, Gregor Bregar, Luka Modic, Primož Erjavec, Jure Babnik, Marko Košnik, Janez E. Rus, Urban Lesjak in še kdo.

22 Slovencev v portugalskih domovih

Največ mladih je prišlo v organizaciji Katoliške mladine in Skupnosti Emanuel, ki so bili nastanjeni v župniji Santa Engrácia, od središča Lizbone oddaljene dobre pol ure vožnje. Drugi so bivali v župnišču, telovadnicah in šolskih učilnicah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh