Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od danes prvič z Bicikel busom v Logarsko dolino

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 07. 2021 / 00:02
Oznake: Prosti čas, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2021 / 09:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Od danes prvič z Bicikel busom v Logarsko dolino
Logarska dolina. FOTO: Tatjana Splichal

Od danes prvič z Bicikel busom v Logarsko dolino

Z današnjim dnem je zaživela avtobusna povezava med Velenjem in Logarsko dolino, ki so jo poimenovali Bicikel bus in omogoča brezplačni prevoz do 10 koles. Bicikel bus je namenjen tako kolesarjem kot potnikom brez koles. K skupnemu projektu so na predlog župana Mestne občine Velenje Petra Dermola poleg velenjske občine pristopile še Občini Šoštanj in Šmartno ob Paki ter Terme Topolšica.

Povezava vsako soboto in nedeljo

Bicikel bus bo z velenjskega avtobusnega postajališča v Logarsko dolino vozil vsako soboto in nedeljo v juliju in avgustu dvakrat dnevno, in sicer ob 7.15 in 12. uri. Cena prevoza za eno osebo bo iz Velenja do slapa v Logarski dolini znašala 7,90 evra. Prevoz koles je brezplačen, rezervacije vozovnic pa niso možne. Mesečni strošek projekta Bicikel Bus znaša slabih 2.730 evrov z davkom, ki si ga v enakih deležih delijo štirje partnerji, pravijo v velenjski občini.

Štrekna bus v sodelovanju z avstrijskimi partnerji

Mestna občina Velenje pa tudi letos sofinancira Štrekna bus, ki s prevozi prav tako začenja danes. Sofinanciranje zagotavljajo občine, skozi katere vozi Štrekna bus, v mednarodnem delu pa tudi avstrijski partnerji. Štrekna bus bo vozil tri mesece ob koncih tedna (sobote, nedelje in praznik). Ob tem ohranjajo dodatno vožnjo med Mislinjo in Velenjskim jezerom v opoldanskem času. Vozni red bo enak lanskemu. Z organiziranim javnim prevozom želijo zagotoviti možnost dostopa od Dravograda do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji.

Več o Bicikel busu in Štrekna busu najdete na tem mestu.

Nalaganje
Nazaj na vrh