Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od globin srca k dejanjem ljubezni

Za vas piše:
J. P.
Objava: 13. 03. 2022 / 06:43
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2022 / 06:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Od globin srca k dejanjem ljubezni
Salezijanci so imeli na duhovnih vajah veliko možnosti izstopiti iz duhovne otopelosti, premisliti o pomanjkanju ponižnosti in se prepustiti zaupanju v Božjo milost. FOTO: Don Bosko Slovenija

Od globin srca k dejanjem ljubezni

Od nedelje, 6. marca, do sobote, 12. marca 2022, je v veržejskem Marijanišču prva skupina salezijancev opravila letne duhovne vaje. Za premišljevanja in nagovore je poskrbel salezijanec dr. Miran Sajovic, dekan Fakultete za krščansko in klasično književnost na Salezijanski papeški univerzi v Rimu.

Kot je zapisano na spletni strani Don Bosko Slovenija, je dr. Miran Sajovic že uvodoma poudaril, da govora ne bo o ekologiji kot ideologiji zelenega boga niti o sinodalnosti ali o težavah slovenskih župnij. Na slehernih duhovnih vajah bi moralo odzvanjati troje: povabilo k spreobrnjenju, odmik od miselnosti tega sveta in misel na smrt, saj se Bog ne veseli ničesar bolj kot človekovega spreobrnjenja in rešenja.

Udeleženci letnih duhovnih vaj v veržejskem Marijanišču. FOTO: Don Bosko Slovenija

Domača naloga za poglobitev teme nagovora

Dr. Sajovic je premišljevanja z naslovom »Od globin srca k dejanjem ljubezni« črpal iz duhovnosti sv. Frančiška Saleškega in bogate zakladnice cerkvenih očetov, vse pa utemeljeval na Božji besedi. »Zajemal je iz izvirnih virov in jih kot take tudi predstavil,« so zapisali salezijanci. Udeleženci so po vsakem nagovoru dobili tudi »domačo nalogo« za poglobitev teme nagovora.

Sadovi duhovnih vaj se bodo prepoznali po zaključku

Tako so imeli salezijanci na duhovnih vajah veliko možnosti izstopiti iz duhovne otopelosti, premisliti o pomanjkanju ponižnosti in se prepustiti zaupanju v Božjo milost. »Bog namreč lahko v življenju vsakega človeka dela čudeže. Sadovi duhovnih vaj se bodo prepoznali (ali pa ne) po zaključku, ko se bodo sobratje vrnili vsak v svojo skupnost in k svojemu poslanstvu,« so še zapisali na strani Don Bosko Slovenija.

Kupi v trgovini

Duhovne vaje
Duhovna rast
4,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh