Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi salezijanci na pomoč ukrajinskim beguncem

Za vas piše:
T. M.
Objava: 27. 02. 2022 / 09:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2022 / 09:29
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tudi salezijanci na pomoč ukrajinskim beguncem

Tudi salezijanci na pomoč ukrajinskim beguncem
Vsak izmed nas je povabljen, da pomaga. FOTO: Tatjana Splichal
Slovaška meji na Ukrajino in močno čuti vojno v tej sosednji državi.

Slovaški salezijanski inšpektor Peter Timko je na spletni strani objavil pismo zahvale in prošnje za pomoč, prevod katerega je v celoti objavljen na spletni strani Don Bosko Slovenija

»Dragi sobratje in salezijanska družina na Slovaškem, najlepša hvala vsem za vaše molitve, izraze bližine in veliko zanimanje za delo v dobro naših bratov in sester v Ukrajini, ki so se od danes na jutri znašli v situaciji, ki ni primerljiva ne z našim časom ne z zemljepisno širino. Zelo sem bil vesel hitre pripravljenosti nekaterih od vas, da pomagate tej trpeči in preizkušani državi,« je zapisal Timko. 


Salezijanci dobivajo veliko vprašanj, kako pomagati v Ukrajini in beguncem. V Ukrajini salezijanci vzhodnega obreda delujejo v štirih ustanovah, upravljajo tri župnije, dva oratorija, dve šoli in sirotišnico. Salezijanci v Lvovu s sodelavci v svojo ustanovo sprejemajo begunce iz vzhodne Ukrajine, večinoma otroke in mlade.

Vsak izmed nas je povabljen, da podpre begunce iz Ukrajine – s finančno podporo ali molitvijo.

»V stiku sem z Mykhaylom Chabanom, vizitatorjem grško-katoliške salezijanske vizitatorije v Ukrajini in bomo skušali pomagati zelo ciljno usmerjeno glede na situacijo, kako se bo razvijala,« je v svojem pismu še dodal Peter Timko. 

Nalaganje
Nazaj na vrh