Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po 23. avgustu krajša veljavnost testov

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 14. 08. 2021 / 08:39
Oznake: Družba, Koronavirus
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2021 / 11:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po 23. avgustu krajša veljavnost testov
Po 23. avgustu se veljavnosti testov v nekaterih dejavnostih skrajšuje. FOTO: Helena Adamič

Po 23. avgustu krajša veljavnost testov

Do 22. avgusta testiranje še dovoljeno enkrat tedensko, nato je veljavnost testov od odvzema brisa le še 48 oziroma 72 ur.

Do 22. avgusta za vse necepljene in tiste, ki virusa niso preboleli velja, da je potrebno testiranja s hitrimi antigenskimi testi oziroma PCR testiranje izvajati enkrat tedensko. Že po 23. avgustu pa bo veljavnost testov v nekaterih dejavnostih krajša. 

Veljavnost hitrega antigenskega testa bo po 23. avgustu le 48 ur, testa PCR 72 ur. To bo veljalo v gostinski dejavnosti, v storitvah, ki nudijo glasbo, ples in družabni program, v storitvah higienske nege, nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, storitvah strokovnega in poslovnega izobraževanja in usposabljanja, v igralnicah, igralnih salonih, pri prirejanju iger na srečo, v sejemski in kongresni dejavnosti.

Novi odloki

Vlada je včeraj izdala več novih odlokov za zajezitev širjenja covid-19, med drugim so od ponedeljka dalje na javnih kulturnih prireditvah zopet obvezne zaščitne maske. Odlok velja do 22. avgusta 2021. Prav tako novi odlok obravnava način izvajanja javnega prevoza potnikov ter določa izpolnjevanje pogoja PCT za avtotaksi prevoze in žičniške naprave, pri čemer PCR test ne sme biti starejši od 72 ur, hitri pa ne od 48 ur. Pri začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom so zaščitne maske obvezne za vse udeležence, izjema so nastopajoči, poroča STA.

Obvezna ostaja tudi namestitev razpršilnikov za razkuževanje v večstanovanjskih stavbah.

Omejitve zbiranja

Na tem področju sprememb ni, pogoj PCT velja za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih in pri udeležbi 100 udeležencev ali več. V primeru udeležbe več kot 100 udeležencev na prostem je potrebno upoštevati 10 m2 površine na udeleženca in 1,5 m medsebojne razdalje.

Šport

Ostajajo tudi omejitve pri izvajanju športnih programov, pogoj PCT velja za strokovne delavce in voditelje, ki izvajajo proces športne vadbe. Prav tako morajo pogoje PCT za udeležbo na tekmovanjih preverjati organizatorji. O tem, da je izpolnjevanje PCT pogoja obvezno za udeležbo in se preverja že ob stopu na prireditev, je potrebno na vidnem mestu s pisnim obvestilom seznaniti športnike, člane njihovih ekip, gledalce in drugo organizacijsko osebje.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh