Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Od trpljenja ne bežimo, ampak v njem poiščimo smisel«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 09. 01. 2013 / 09:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Od trpljenja ne bežimo, ampak v njem poiščimo smisel«

V Vatikanu so objavili papeževo poslanico ob letošnjem svetovnem dnevu bolnikov.

Papež Benedikt XVI. je v svoji poslanici ob letošnjem svetovnem dnevu bolnikov (11. februarja) vernike opozoril na 'beg pred trpljenjem'. Po njegovih besedah bo človek ozdravljen le tedaj, ko se nauči sprejeti trpljenje in v njem poiskati smisel.

Papež je v poslanici izrazil tudi svojo solidarnost z vsemi bolnimi in trpečimi. »Niste ne zapuščeni ne 'neuporabni', poklical vas je Kristus«, piše Benedikt XVI. in poziva k 'ljubečemu in velikodušnemu sprejemanju slehernega človeškega življenja'. Kot vzor sveti oče ob tem med drugim navaja sveto Anno Schäffer (1882-1925), bavarsko mistikinjo, ki je bila za blaženo razglašena lanskega oktobra in je svoje trpljenje prenašala na zgleden način.

V katoliški Cerkvi od leta 1992 11. februarja, na praznik Lurške Matere Božje, vsako leto obhajamo svetovni dan bolnikov. Pobuda naj bi v javnosti okrepila zavest o položaju bolnikov.

Osrednjo prireditev na ta dan letos pripravljajo v bavarskem Marijinem romarskem središču Altötting. Kot papežev predstavnik se bo slovesnosti vatikanski 'minister za zdravje', nadškof Zygmunt Zimowski. 21. svetovni dan bolnikov letos obhajamo pod svetopisemskim geslom »Pojdi in ti delaj prav tako!« (Lk 10, 37).
Benedikt XVI. se v poslanici tudi zahvaljuje vsem katoliškim zdravstvenim ustanovam, redovnim skupnostim in sodelavcem, ki so dejavni v zdravstvu.

V ponedeljek, 11. februarja, bodo nadškof Zimowski, kardinal Reinhard Marx in passauski škof Wilhelm Schraml ter okoli dvajset evropskih škofov v samostanski cerkvi v Altöttingu dopoldne obhajali slovesno bogoslužje, popoldne pa bo delegacija obiskala papeževo rojstno hišo v Marktlu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh