Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oddaja Reflektor: Ti grozi izgorelost? [VIDEO]

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 03. 11. 2021 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 19:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oddaja Reflektor: Ti grozi izgorelost? [VIDEO]
Dr. Katarina Možina in Tina Martinec Selan. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor.

Oddaja Reflektor: Ti grozi izgorelost? [VIDEO]

Vedno več ljudi se spopada z boleznijo sodobnega časa, to je izgorelostjo (ang. burnout).


Da ne gre za noben mit, ampak še kako resnično in nevarno bolezen, smo osvetlili v prihajajoči epizodi Reflektorja. Pri tem nam je pomagala psihoterapevtka z bogatimi izkušnjami na področju terapije oseb z izgorelostjo, dr. Katarina Možina

Svoje pričevanje pa je v obliki posnetkov dodal tudi dr. Mit Bračič, ekspert za športno diagnostiko, rehabilitacijo po poškodbah in svetovalec za telesno pripravo športnikov.


Za kaj gre pravzaprav pri izgorelosti? 

Slovenci smo delaven narod, kjer se delo ceni kot najvišja vrednota. Neustrezni odnosi na delovnem mestu ali doma, vloge in opravki, ki se kar ne nehajo … Vse to lahko privede do izgorelosti, še posebej, če smo perfekcionisti in imamo občutek, da nikoli ni nič dovolj dobro ter da moramo vse opraviti sami.

Ko se vsega nabere preveč, še posebej, če že dlje časa zanemarjamo zdravo prehrano, dovolj počitka in spanca ter oddih, ki nas napolnjuje, se končno izpraznimo in telo reče ne.

Kateri so dejavniki, ki lahko prispevajo k izgorelosti, kaj nam lahko pri tem pomaga in kako prepoznati, da nam grozi izgorelost? O vsem tem in še marsičem v naši novi oddaji Reflektor, ki bo na sporedu to sredo ob 20. uri. 


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh