Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odličen prvi dan za slovenske »orle« na SP v Vikersundu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 03. 2022 / 18:31
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2022 / 18:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odličen prvi dan za slovenske »orle« na SP v Vikersundu
Odlično izhodišče slovenskih letalcev pred jutrišnjima zadnjima dvema serijama. FOTO: FB SloSki Nordic Team

Odličen prvi dan za slovenske »orle« na SP v Vikersundu

Po polovici svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v norveškem Vikersundu imajo slovenski »orli« sijajno izhodišče za jutrišnji napad, saj je vsa četverica po prvih dveh serijah (od štirih) uvrščena med najboljšimi sedmimi letalci.

Najbolje med Slovenci kaže Domnu Prevcu, ki drži tretje mesto z 19,9 točke zaostanka za vodilnim domačim asom Mariusom Lindvikom in s 13,4 točke zaostanka za drugouvrščenim Avstrijcem Stefanom Kraftom.

Daljava tekme in osebni rekord Zajca

Tik za njim – z le 1,1 točke manj – je Timi Zajc, ki se mu je v prvi seriji posrečila celo največja daljava dneva, ko je pristal pri 242.5 metra in se tako razveselil tudi osebnega rekorda, sodniki pa so ga slabše ocenili zaradi skorajšnjega podrsa.

Lanišek boljši v prvi seriji

Peto izhodišče ima Anže Lanišek, ki za vodilnim Lindvikom zaostaja 30,9 točke, mu je pa po prvi seriji kazalo še bistveno bolje, saj je bil na drugem mestu najboljši slovenski predstavnik, zaostajal je zgolj za Norvežanom.

Peter Prevc se je vrnil

Slovensko četverico po prvem dnevu zaokroža povratnik po prebolelem koronavirusu Peter Prevc, ki na sedmem mestu za vodilnim zaostaja za 37,9 točke, za šestouvrščenim Norvežanom Robertom Johanssonom pa le 8 desetink točke.

Po prvi seriji trije v 0,2 točke

Po prvi seriji so bile razlike še bistveno manjše, drugouvrščenega Laniška in četrtega Johanssona sta namreč ločili le 2 desetinki točke, Peter Prevc pa je na petem mestu zaostajal zgolj še 0,9 točke več. Izdatnejši naskok si je tedaj zagotovil le Lindvik.

Jutri odločitev o kolajnah

O kolajnah na posamični preizkušnji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Vikersundu bo odločal jutrišnji dan s tretjo in četrto serijo (z začetkom ob 16.30), spored konca tedna pa bo v nedeljo zapečatila še moštvena tekma.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh