Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odličen uspeh učenk Glasbene šole Matije Tomca

Za vas piše:
M. M.
Objava: 01. 03. 2023 / 10:21
Oznake: Kultura, Mladi, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 10:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odličen uspeh učenk Glasbene šole Matije Tomca
FOTO: Spletna stran Zavod sv. Stanislava

Odličen uspeh učenk Glasbene šole Matije Tomca

Med 27. februarjem in 15. marcem poteka nova sezona tekmovanja mladih glasbenikov RS – TEMSIG 2023. Odlično se je začel za Glasbeno šolo Matije Tomca, ki deluje v okviru Zavodu sv. Stanislava. Njihovi učenki klavirja Iva Kostić in Ivana Skubic sta namreč na Glasbeni šoli Vrhnika tekmovali v klavirskem duu in dosegli zlato.

»Njun tekmovalni nastop je navdušil tudi zaradi srčne interpretacije, razigrane in vesele. Uspeh ni izostal, dosegli sta 96,33 točk in zlato plaketo. Mladima pianistkama iskreno čestitamo,« so zapisali na spletni strani zavoda in dodali: »Čestitamo tudi mentorici Nadji Vodišek in njenima pomočnikoma Niki Kovačič in Daliborju Miklavčiču za veliko angažmaja in zagnanega dela, s katerim so tekmovalki pripravljali.«

Več kot 700 glasbenikov

Na letošnjem 52. državnem glasbenem tekmovanju bo sodelovalo več kot 750 mladih glasbenikov na več kot 600 tekmovalnih nastopih. Letošnja prizorišča so Cerknica, Domžale, Kamnik, Litija, Ljubljana, Logatec, Trbovlje, Vrhnika in Zagorje ob Savi. Koncert izbranih prvonagrajencev bo 21. marca v Ljubljani.

Kupi v trgovini

Razprodano
Mladi slovenski glasbeniki v Evropi
Priročniki za glasbo in film
25,87€
Nalaganje
Nazaj na vrh