Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odlična popotnica za OI: zmaga četverice slovenskih »orlov«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 01. 2022 / 18:13
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2022 / 18:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odlična popotnica za OI: zmaga četverice slovenskih »orlov«
Zmagovalna slovenska četverica v Willingenu. FOTO: FB Slovenia Olympic Team

Odlična popotnica za OI: zmaga četverice slovenskih »orlov«

Slovenski skakalni »orli« Ema Klinec, Urša Bogataj, Cene Prevc in Anže Lanišek so s prepričljivo zmago na tekmi mešanih ekip svetovnega pokala v Willingenu nakazali odlično pripravljenost pred skorajšnjimi februarskimi zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu.

Mešane preizkušnje so najredkejše tekme v svetovnem pokalu, danes je bila na sporedu šele četrta doslej, na prejšnji – lani v romunskem Rasnovu – so Slovenci zasedli 2. mesto, zgolj za Norvežani. Tudi tedaj sta tekmovala Ema Klinec in Cene Prevc, poleg njiju pa še Nika Križnar in Žiga Jelar.

Ogromna prednost kar 62,9 točke

Danes je šla naša štiriperesna deteljica še stopničko višje in zmagala z ogromno prednostjo kar 62,9 točke pred Norveško in še 20,2 točke več pred Avstrijo. Slovenci so imeli že po prvi seriji izdaten naskok 41,5 točke, ki pa so ga v drugo le še oplemenitili.

V soboto in nedeljo bosta v Willingenu na sporedu po dve posamični preizkušnji, jutri ob 13. (ženska) in 16. uri (moška), v nedeljo pa ob 10. uri (ženska) in 15.15 (moška).

Lanišek bi bil posamično drugi

Najprepričljivejši v naši četverici je bil Anže Lanišek s skokoma, dolgima 141 in 139 metrov. Če bi bila današnja tekma posamična, bi zasedel 2. mesto z zgolj 1,6 točke zaostanka za Norvežanom Mariusom Lindvikom, ki je v finalu jadral kar 147,5 metra daleč (rekord naprave je sicer 153 metrov).

Najboljša dosežka obeh serij

Cene Prevc je doskočil pri 133 metrih in 128.5 metra, Ema Klinec pri 124.5 in 125.5 metra, Urša Bogataj pa pri 124.5 in 131 metrih. Razigrana slovenska četverica je vpisala najboljša rezultata tako prve serije kot tudi finala.

Urnik konca tedna v Willingenu

Na nemškem prizorišču bo zelo živahno še ves konec tedna, v soboto in nedeljo bosta namreč na sporedu po dve posamični preizkušnji, jutri ob 13. (ženska) in 16. uri (moška), v nedeljo pa ob 10. uri (ženska) in 15.15 (moška). Naslednja postaja pa bodo že olimpijske igre v Tokiu.

Nalaganje
Nazaj na vrh